Продукти на 9 порцій:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- вишня заморожена – 400 г;
- лаваш тонкий – 340 г;
- сир - 230 г;
- сметана – 130 г;
- цукор – 120 г;
- яйця – 2 штуки;
- крохмаль - 1 ст.ложка.
важливо!
- вишню потрібно заздалегідь дістати з морозильної камери, щоб у потрібний час вона встигла розморозитися;
- Лаваш діставайте з упаковки в останню чергу, оскільки він швидко сохне на відкритому повітрі.
З'єднуємо сир із половиною цукру в окремій мисці. В іншій мисці з'єднайте яйця та сметану, їх потрібно злегка збити до однорідності.
Цукор, що залишився, з'єднуємо з 1 ст. ложкою крохмалю, перемішайте.
Духовку розігріваємо до 180 градусів.
Форму для випікання краще використовувати роз'ємну, діаметром 26 см). Застеліть форму листом лаваша так, щоб краї сформували бортик заввишки 2-3 см.
Розподіляємо по дну форми з лавашем 2-3 ст. ложки соусу зі сметани та яєць.
Викладаємо наступний лист лаваша та розподіляємо 2 ст. ложки сметанно-яєчної суміші. Зверху розподіляємо половину вишні і присипаємо половиною суміші цукру та крохмалю.
Накриваємо вишню ще одним листом лаваша, а поверх розподіляємо солодкий сир і 2-3 ст. ложки сметанно-яєчної суміші.
Потім знову викладаємо лист лаваша та вишню. Присипте цукром та крохмалем.
Потім укладаємо останній лист лаваша. Зверху вилийте сметанно-яєчний соус, що залишився.
Випікайте пиріг з лаваша з вишнею та сиром 30 хвилин.
Читайте також:
Насолода для всієї родини: рецепт пирога з рисом та рибними консервами
Побалуйте себе та близьких: рецепт ніжного гарбузового пирога з сирним кремом
Повітряні та ніжні: як зробити ідеальне тісто на кефірі для вареників. Рецепт