Деякі народи вважають, що життєвий цикл має бути завершений у тому порядку, що й почався. Людина народжується головою вперед, після смерті її виносять також. Звідси і безліч традицій та забобонів.

Повір'я говорять про те, що якщо людина засинає не головою, а ногами до дверей, є ризик, що вона більше не прокинеться. Поки тіло відпочиває, душа виходить із нього, і тоді людина бачить сновидіння – це своєрідна подорож душі. Для того, щоб успішно повернутися в тіло, їй не можна далеко відлучатися від нього. При положенні ногами до дверей душі легко вийти з кімнати, до того ж вони можуть потрапити в інший вимір. Вранці, якщо дух заблукає, людина не зможе прокинутися і помре.

Інше пояснення пов'язане із злими духами. В цьому випадку двері спрацьовують як портал для нечисті вночі доби. У наш світ проникають злі духи, які прагнуть заволодіти душею та тілом людини. Ті, хто повертається до порталу ногами, стають потенційними жертвами, бо відкривають нечистий доступ у цей світ і до себе. Вважається, що злий домовик або сам чорт можуть поцупити душу в прірву.

Читайте також:

Дуже поганий: у мережі показали, як виглядає путініст Михалков після реанімації. Фото

Чоловік обіцяв шубу – чоловік добув шубу: вдовам “мобиків” із “ДНР” масово дарують хутряні вироби не першої свіжості. Фото

Туалет прямо в кімнаті, а спати доведеться біля прання: у Києві здають найменшу квартиру