Багато хто знає, що саме країна сонця, що сходить, Японія, де гостро стоїть проблема нестачі вільного місця, знаменита своїми маленькими квартирами. Ще б пак, на площі 20 кв.м японці примудряються організувати і коридор, і ванну, і туалет, і балкон, а пару комор і навіть приміщення для пральної машини. Зазвичай у такому житлі перші пару днів європейців мучать гострі напади клаустрофобії та нестачі повітря. Як виявилося, подібний екстрим можна влаштувати собі й у Києві.

Так стало відомо, що в столиці України здається в оренду одна з найменших квартир площею всього 12 квадратів. Ціна, щоправда, за таке житло до символічних розрядів не відноситься, адже власник просить суму 4300 на місяць.

Квартирка знаходиться в підвальному приміщенні, зі стелями "не для високих" та пральною машинкою поруч із ліжком. Житло складається із двох невеликих приміщень, в одному з яких знаходяться комунальні комунікації всього будинку та туалет посеред кімнати.

Таке оголошення опубліковано на одному із великих майданчиків. Квартира розташована в приватному будинку за 10 хвилин їзди від метро Либідська. Судячи із фотографій, власник приміщення, яке називає квартирою, пропонує свій невеликий підвал. В оголошенні йдеться про "авторський ремонт".

"Плюс приватного сектора, крім усього іншого, ще й у тому, що шашлик можна робити прямо за чотири метри від вхідних дверей. А про наявність мінусів мені не відомо", - написав автор оголошення.

Також власник житла уточнив, що квартира підійде "для пустельника". При цьому він має бути невисокого зросту, оскільки "стеля низька і людині високого зросту користуватися сантехнічним куточком може бути некомфортно".

Зазначимо, що згідно з Державними містобудівними нормами мінімальна площа однокімнатної квартири не може бути меншою за 30 кв. А це в 2,5 рази більше за площу житла із зазначеного оголошення.

Читайте також:

Як позбутися молі в шафах, не купуючи будь-яку хімію в магазині

Данилов розповів, що Кремль уже почав благати Україну про переговори. Навіть зібрали переговорників

Кадиров вже збирається піти на Польщу та влаштувати там "денацифікацію"