Мало хто знає, але грошове дерево (інші назви - товстунка або крассула) може виглядати і як маленьке деревце з одним товстим, потужним стволом, і як кущик, що складається з кількох тонких стволів. Як виявилося, від форми товстуни дуже залежить рівень добробуту її власника.

Так, фахівці з фен-шуй стверджують, що дерево з великим стовбуром та розлогою кроною символізує грошовий достаток, що приходить до будинку з одного джерела. Якщо ж у товстуна кілька тонких стволів, то гроші надходитимуть різними способами та невеликими потоками.

Ще б пак, за вченням фен-шуй, листя грошового дерева уособлюють собою монети, а стовбур дерева є бюджетом.

Крім того, згідно з прикметами, якщо за товстянкою ніхто не доглядає, то дерево швидко набуває некрасивого вигляду і зовсім перестане притягувати до будинку достаток.

Отже, щоб із самого початку сформувати класичне грошове дерево, у вазон необхідно посадити лише один відросток. Якщо в одному горщику тісно посаджено кілька паростків, то виходить не дерево, а чагарник.

Коли на гілці виростуть три чи чотири пари листя, між останньою парою з'явиться нова нирка. Її і потрібно вищипнути, а зріз присипати деревною золою або активованим вугіллям. Через нетривалий час замість віддаленої нирки з'являться дві чи три нові, тобто грошове дерево почне розгалужуватися.

Якщо товстунка почала розгалужуватися дуже рано і стала схожа на рогатку, то необхідно обрізати обидві бічні гілки на відстані 10-12 сантиметрів від ствола.

До речі, перед тим, як посадити в себе вдома грошове дерево, слід покласти в горщик для квітів три китайські монети (будинок, душа, гроші), загорнуті в червоний папірус або пов'язані червоною шовковою стрічкою. Раз на півроку монетки треба промивати під проточною водою, щоб крім вже існуючих доходів, у житті з'являлися нові.

Читайте також:

Путін цього не переживе: Україна отримає "повітряний щит", який захищає від будь-яких ракет

Українцям підвищать комунальні тарифи: кого торкнеться перегляд ціни

Запах як у делікатесу: як смачно замаринувати товстолобика за допомогою простого рецепту