Проте світові військові аналітики, як і українські, сходяться на думці, що наступу з боку Білорусі не буде.

Докладніше про це інформує УНІАН, посилаючись на заяву колишнього радника міністра внутрішніх справ Вадима Денисенка.

"Якщо ми говоримо про широкомасштабний наступ у межах того, що було 24 лютого, то станом на зараз, зважаючи на все, у росіян просто немає сил і немає можливості це зробити. Хоча протягом останнього тижня ми фіксуємо збільшення кількості інформаційно-психологічних операцій росіян, де вони закидають різні плани. Станом на зараз можливості широкомасштабного настання зразка 24 лютого Росія не має", - сказав експерт.

Денисенко додав, що ймовірність наступу на Україну з Білорусі вкрай низька, адже там немає ударного угруповання і ситуація не змінюється вже кілька місяців. Для формування ударних підрозділів потрібні тижні підготовки, і це можна буде спостерігати, зокрема, з супутників - скупчення військ, техніки, боєприпасів, а зараз цього немає.

Також експерт наголосив, що наступ уже почався – зокрема це можна судити з нарощування інтенсивності бойових дій на Сході України.

"Очевидно, що треба ще дивитися на Луганську область і, можливо, треба буде дивитися на південь України, насамперед це напрям у бік Запоріжжя та Павлограда", - зазначив Денисенко.

Читайте також: