Кожна цивілізована держава світу намагається всіма силами допомогти Україні. Адже проти нас рухається величезний звір, проти якого потрібно багато потужної зброї.

Україна в рамках військової допомоги отримає від Франції та Італії системи ППО SAMP/T-MAMBA, які здатні збивати балістичні ракети.

Докладніше про це інформує Апостроф, посилаючись на заяву французького міністра оборони Себатьяна Лекорню.

Повідомляється, що це рішення було затверджено з головою Міноборони Італії Гвідо Крозетто. Відомо, що такі ППО приїдуть до України навесні 2023 року.

"Ця система дозволить захистити громадянське населення та інфраструктуру від атак з боку Росії, про що просив Олексій Резніков", - додав Лекорню.

Важливо сказати, що ЗРК SAMP/T є абсолютно цифровим комплексом, який обслуговують до 14 осіб. Експерти стверджують, що працювати на такому знарядді простіше, ніж на Patriot, а ще він набагато простіше в експлуатації.

Повідомляється, що дальність перехоплення ракетами Aster 30 аеродинамічних цілей складає понад 100 км.

А ще один ЗРК одночасно може вести вогонь за 16 цілями. Але найголовніша перевага цієї ППО - знищення балістичних ракет. Звичайно, на значно меншій дальності, ніж аеродинамічні цілі, але розробники запевняють про дальність 30-35 кілометрів.

Читайте також: