Якщо хочете смачно нагодувати та приємно здивувати своїх рідних, але при цьому витратити по мінімуму часу та грошей, можна приготувати котлети з шинки, макаронів та сиру. Виходить бюджетно, смачно та незвично.

Продукти:

  • макарони 250 грам;
  • шинка 200 г;
  • твердий сир 100 г;
  • яйце 1 штука;
  • куркума 1 щіпка;
  • трави італійські сушені 1/2 ч. ложки;
  • кунжут 2 ч. ложки;
  • сухарі панірувальні 60 грам;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • олія рослинна 30-45 мл.

Багато досвідчених господинь знають, що якщо залишилися макарони з вечора, то найкраще приготувати з них котлети буде смачніше, ніж просто розігріти.

Отже, відварюємо макарони в підсоленій воді приблизно 7-8 хвилин (час приготування дивіться на упаковці макаронів). Готові макарони повністю остуджуємо та подрібнюємо у блендері до дуже дрібних шматочків.

Сир натираємо на великій тертці. Шинку натираємо на великій або дрібній тертці. Додаємо до макаронів сир, шинку, яйце, куркуму та сушені італійські трави. Солимо і перчимо.

Масу потрібно ретельно перемішати до однорідності.

Вологими руками формуємо із отриманої маси котлетки.

Панірувальні сухарі змішуємо з кунжутом і в цій паніровці обвалюємо котлети.

У сковороді розігріваємо олію, викладаємо котлети і смажимо на середньому вогні до зарум'янювання, приблизно 4 хвилини.

Перевертаємо котлети на інший бік і смажимо ще 4 хвилини.