Українцям повідомили, що популярні продукти продовжують дорожчати. Так, сьогодні можна побачити космічні ціни не лише на яйця, а й на дуже популярний овоч. Зараз мова піде про цибулю, яка дуже сильно зросла в ціні.

Відповідну інформацію розмістили на порталі новин «apostrophe», посилаючись на слова спеціаліста.

Ні для кого не є секретом, що через вторгнення Росії на територію України все життя змінилося. У зв'язку з тим, що Путін діє як справжній терорист, виникли серйозні проблеми з логістикою, електропостачанням та багатьма іншими.

Вже протягом цілого року ціни в Україні зростають буквально на все. Вартість на популярний овоч останнім часом зовсім відлетіла в космос. Так, усіма улюблена цибуля на сьогоднішній день коштує від 30 гривень за кілограм. Це говорить про те, що цибуля ніколи так дорого не вартує, навіть 30 років тому.

Аналітики проекту EastFruit сказали, що в залежності від місця продажу ціна цибуля стартує від 30 гривень, а в деяких місцях і вище 40 гривень за кілограм овочів. Важливо наголосити, що цибуля стала дорожчою більше ніж у 4 рази, порівняно з минулим роком. Експерти попереджають, що ціни на цибулю зростатимуть і надалі.

«Сьогодні учасники ринку вже говорять про дефіцит пропозиції цієї продукції на українському ринку. При цьому розраховувати на постачання імпортної цибулі не варто, оскільки більшість країн Центральної Азії суттєво скоротили постачання цієї продукції на зовнішні ринки», - заявили фахівці.

Читайте також:

Овочі, риба, хліб: в Україні стрімко зростають ціни. Які продукти обійдуться найдорожче

Буде рак шлунка: названі найнебезпечніші овочі, яких потрібно позбутися