Багато хто зараз буде здивований, але харчові відходи у 90% можна називати умовними, адже вони цілком придатні для приготування самостійних страв або в якості приправи чи інших додаткових інргедієнтів. От наприклад, якщо після очищення картоплі ви все ще викидаєте лушпиння, то більше не робіть цього, адже з картопляної шкірки можна приготувати смачну страву.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяВам може здатися дивним, але картопляні шкірки теж їстівні. Головне перед приготуванням їх гарно промити.
Що знадобиться для приготування страви
- Картопляне лушпиння
- Олія
- Перець та сіль
Як приготувати:
- Картопляні шкірки необхідно ретельно вимити від бруду та замочити. Потім злийте рідину й викладіть їх просушитися.
- Наріжте їх, якщо вони крупні, соломинкою.
- Пательню поставте на плиту, влийте олію та гарно розігрійте. Можна використати фритюрницю – увімкніть її на 180 градусів.
- Смажити лушпиння у фритюрі треба дві хвилини, щоб воно стало хрустким. На пательні це робити треба довше та не накривати сковорідку кришкою.
- Викладіть на тарілку паперові рушники та висипте готові картопляні шкірки, присипте сіллю та перцем.
До слова, овочеві очистки підійдуть також для створення ароматної солі. Потрібно засушити їх на низькій температурі в духовці, подрібнити у блендері та змішати з крупною сіллю, можна з морською.
Ну і, звичайно, завжди можна приготувати з овочевих очисток бульйон, який потім можна використовувати для створення супів або соусів. При цьому використовувати можна лушпиння від моркви, картоплі, буряків, цибулі, стебла петрушки, кропу - все те, щоб зазвичай прийнято викидати у смітник.
Читайте також:
Навіть Лукашенко не знає цього рецепту: як приготувати смачні деруни з гарбуза та цибулі
Щоб не було туалетних асоціацій: як швидко видалити з чашки коричневі плями від чаю та кави