Багато хто зараз буде здивований, але харчові відходи у 90% можна називати умовними, адже вони цілком придатні для приготування самостійних страв або в якості приправи чи інших додаткових інргедієнтів. От наприклад, якщо після очищення картоплі ви все ще викидаєте лушпиння, то більше не робіть цього, адже з картопляної шкірки можна приготувати смачну страву.

Вам може здатися дивним, але картопляні шкірки теж їстівні. Головне перед приготуванням їх гарно промити.

Що знадобиться для приготування страви

  • Картопляне лушпиння
  • Олія
  • Перець та сіль

Як приготувати:

  1. Картопляні шкірки необхідно ретельно вимити від бруду та замочити. Потім злийте рідину й викладіть їх просушитися.
  2. Наріжте їх, якщо вони крупні, соломинкою.
  3. Пательню поставте на плиту, влийте олію та гарно розігрійте. Можна використати фритюрницю – увімкніть її на 180 градусів.
  4. Смажити лушпиння у фритюрі треба дві хвилини, щоб воно стало хрустким. На пательні це робити треба довше та не накривати сковорідку кришкою.
  5. Викладіть на тарілку паперові рушники та висипте готові картопляні шкірки, присипте сіллю та перцем.

До слова, овочеві очистки підійдуть також для створення ароматної солі. Потрібно засушити їх на низькій температурі в духовці, подрібнити у блендері та змішати з крупною сіллю, можна з морською.

Ну і, звичайно, завжди можна приготувати з овочевих очисток бульйон, який потім можна використовувати для створення супів або соусів. При цьому використовувати можна лушпиння від моркви, картоплі, буряків, цибулі, стебла петрушки, кропу - все те, щоб зазвичай прийнято викидати у смітник.

Читайте також:

Путін підвищує ставки: у Білорусі загострюється ситуація. Прибуває все більше військових та озброєння

Навіть Лукашенко не знає цього рецепту: як приготувати смачні деруни з гарбуза та цибулі

Щоб не було туалетних асоціацій: як швидко видалити з чашки коричневі плями від чаю та кави