Щодня ми стикаємося з проблемою негарного темного нальоту на чашках, термокухлях та термосах. Особливо він видно на світлому посуді.

Причина появи темного нальоту на чашках

Вся справа у вмісті у складі чаю та кави натуральних барвників (дубильних) речовин. Саме вони роблять ваш напій терпким, з гіркуватістю. Вступаючи в реакцію з теплою водою, відбувається утворення найтоншої плівки на поверхні чаю. Під час пиття ми нахиляємо чашку, внаслідок чого плівка осідає на внутрішніх стінках кружки. Згодом вона підсихає, набуває темного відтінку. Якщо відразу після чаювання ретельно не помити чашку, залишиться негарний наліт. Чим довше ви ігноруватимете його присутність, тим складніше з ним впоратися надалі.

Як і чим очистити чашки

  • Перший спосіб – використовуючи оцет. Налийте в кухоль гарячої води і додайте трохи оцту, перемішайте та залиште на ніч. Коли ви помиєте посуд наступного дня, пляма від чаю зникне.
  • Лимонний сік - збризкайте чашку соком лимона і залиште на якийсь час. Пляма легко вимивається губкою.
  • Харчова сода – натріть нею на плями на чашці та зачекайте кілька хвилин. Змочіть губку у воді та протріть чашку. Добре промийте її і поставте сохнути.

Якщо ж запропоновані способи не підходять, то точно це допоможе:

  1. Суміш солі та столового оцту. Змішайте їх у пропорції 1:1, дочекайтеся розчинення солі. Нанесіть отриманий склад на стінки кружки, зачекайте 10 хвилин.

  2. Кола/кефір. Залийте ємність до країв, залиште на 12 годин або краще на ніч.

  3. Спирт/спиртова настойка. Рясно змочіть ватяний диск, тампон або марлю спиртовою настоянкою, потріть.

Після всіх маніпуляцій з очищення вимийте кружки звичним способом із засобом для посуду, а потім ретельно промийте проточною водою.

Читайте також:

Період путінських репресій: астролог розповів, коли у Росії почнуться трансформації. Спокійно не буде нікому

Можна купити за «мінімалку»: у мережі показали унікальний «Запорожець», який продають за безцінь

Жінкам заборонили їхати з України: влада ввела нові правила на період воєнного часу