Цей рецепт може скласти серйозну конкуренцію покупним пудингам у пакетиках, які готуються без запікання. Домашній пудинг нічим не гірший. Ще б пак, коли використовуються натуральні продукти без канцерогенів, це не може не підкупити. До того ж, часу для приготування пудингу багато не знадобиться.

Інгредієнти на 3 порції:

  • молоко 400 мл;
  • цукор 50 г;
  • кукурудзяний крохмаль 25 гр;
  • какао-порошок 15 гр;
  • сіль 0,25 чайної ложки.

Увага! Щоб отримати якісний смак десерту, потрібно взяти найкращий какао-порошок. Він має бути насиченого кольору, з яскравим шоколадним смаком і мати невелику гіркоту. Неякісне какао здатне повністю зіпсувати страву, тому що колір буде брудний і смак дуже посередній.

Для приготування домашнього шоколадного пудингу беремо свіже молоко середньої жирності, цукровий пісок, крохмаль кукурудзяний, какао-порошок. Також потрібно зовсім трохи солі, щоб збалансувати смак.

Молоко потрібно налити в невеликий ковчик і нагріти приблизно до 40 градусів. Молоко не повинно бути гарячим, ні холодним.

В окремій ємності з'єднуємо та перемішуємо какао-порошок, цукровий пісок, дрібну сіль та кукурудзяний крохмаль. Якщо ці продукти додавати не перемішавши окремо, тобто ризик, що какао і крохмаль "схопляться" грудочками і розмішати їх надалі буде дуже складно.

Знімаємо молоко з вогню, додаємо крохмально-цукрову суміш з какао-порошком, перемішуємо та повертаємо ковшок на вогонь.

Нагріваємо масу до кипіння, постійно помішуючи - вона почне помітно густіти. Пудинг потрібно проварити одну хвилину і знімати з вогню.
Розливаємо гарячий домашній шоколадний пудинг за невеликими порційними формами і даємо охолонути.
Подавати готовий пудинг можна як у теплому, так і охолодженому вигляді. Це можна робити разом з хрумким печивом, ніжними вафлями, тонкими тостами. Також такий пудинг може бути чудовим доповненням до млинців, панкейків, шарівок.
Читайте також: