Напевно, кожен житель нашої планети стикався з таким неприємним явищем, як судома. Її можна раптово відчути у будь-якому місці, особливо коли просто спиш. У зв'язку з цим лікарі вирішили розповісти, як позбавитися судоми в домашніх умовах.

Цю інформацію розмістили на порталі «zhitomir-online»

Як відомо, судома не є якимось серйозним захворюванням, проте вона приносить багато незручностей.

Насамперед від судоми відмінно допоможе розтяжка. Потрібно стати прямо і зігнути ногу в колінах, відвівши її назад у сідниці. При цьому потрібно утримувати ногу за кісточку або за задню частину вашої стопи. Щоб не втратити рівновагу рекомендується спертися об щось.

Також можна вколоти зведений м'яз на вашому тілі. Такий метод часто практикується у спортсменів. Тут добре підійде шпилька або проста голка.

Якщо ви можете дотягнутися до м'яза, який схопила судома, то ви можете самостійно зробити собі масаж. Зазвичай це допомагає.

Крім того, можна зробити теплову процедуру там, де прихопило. Це можна зробити за допомогою пляшки з гарячою водою або простою грілкою.

Найпростіший спосіб позбавитися судоми на пальцях або стопах - зігнути пальці.

Активна ходьба босоніж теж популярний та досить ефективний спосіб. При цьому потрібно розминати пальці на ногах і розтягувати їх.

Читайте також:

Жданов розповів, що станеться, якщо найближчим часом Путіна дуже підведе здоров'я

Для міцного здоров'я та гарного настрою: як правильно приготувати узвар

Як злізти з цукрової голки? Експерти розповіли, чим можна замінити цукор без наслідків для здоров'я