Всі знають, що орхідея - рослина досить примхлива і вимагає педантичного догляду. Однак, домогтися повторного цвітіння від неї можна, якщо знати всі фактори, що сприяють цьому, і дотримуватися певного режиму догляду.

Не рухайте горщик

Мало хто знає, але "переїзд" для орхідеї – справжній стрес. Ще б пак, орхідея реагує на становище по відношенню до світла. Тому, якщо є необхідність переставити горщик з рослиною, необхідно розміщувати його тією ж стороною до джерела освітлення, якою він і стояв раніше. Також не варто рухати орхідею під час поливу.

Дізнайтесь вік орхідеї

Як правило, орхідеї зацвітають у віці від 15 до 3 років. Щоб визначити, що орхідея досить доросла, потрібно порахувати кількість пагонів. У дорослої рослини, готової до цвітіння, їх має бути від 5 до 8.

Подбайте про освітлення

Сонячне світло – дуже важливий фактор, що впливає на цвітіння орхідеї, тому що без повного світлового дня (10-12 годин на добу) ці рослини не цвітимуть. Тому восени та взимку, коли природного освітлення дуже мало, квіти слід досвічувати лампами.

Правильно поливайте орхідею

Поливати орхідею потрібно після просихання ґрунту – це дозволить уникнути загнивання коренів. Ці вимоги діють як влітку, так і взимку і застосовні як до дітей, так і до дорослих рослин. Однак після того, як орхідея відцвіте, полив варто скоротити приблизно на місяць.

Читайте також:

Врятувати гостей не вдалося: під Києвом люди отруїлися чадним газом від генератора

Не повторюйте помилку: чому мікрохвильову піч не можна закривати відразу після розігріву їжі

Плацебо у дії: лікарі назвали популярне знеболювальне, яке насправді не працює