Кулінарні експерти поділилися дуже простим рецептом, який припаде до душі, як дорослим, так і дітям. Зараз йтиметься про ліниві голубці, які можна приготувати досить швидко і без будь-яких витрат.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЦей рецепт був опублікований на сайті «1000.menu»
Для того щоб приготувати смачні ледачі голубці в сметанно-томатному соусі, знадобиться кілька інгредієнтів: 500 гр м'ясного фаршу, 150 гр капусти, 70 гр пропареного рису, 1 невелика цибуля, маленька морква в кількості 1 шт, 200 гр с пасти, 1 яйце та сіль, перець – за смаком.
Насамперед потрібно взяти молоду капусту, щоб голубці швидше приготувалися. Спочатку варимо рис до напівготовності, дрібно шаткуємо молоду капусту і заливаємо її окропом.
Після цього переходимо до овочів: цибуля нарізається, а морква натирається на тертці. Потім потрібно змішати в мисці фарш, подрібнені овочі, рис, куряче яйце та спеції, всю цю справу потрібно добре перемішати.
Потім потрібно дійти до формування лінивих голубців. Бажано руками робити форми у вигляді тефтель. Після формування потрібно скласти голубці щільно один до одного на сковороду, але додавати олію не потрібно, оскільки буде сметано-томатний соус.
Для приготування соусу потрібно змішати сметану, томатну пасту, трохи солі та при необхідності розбавити водою (половини склянки буде достатньо). Цією сумішшю необхідно залити голубці у сковорідці, соус повинен покривати блюдо майже повністю. Включається середній вогонь, і ліниві голубці гасять близько 40 хвилин (тут все залежить від капусти). Якщо соус повністю не покриває блюдо, його можна кілька разів перевернути.
Читайте також:
Страва з душком: як правильно смажити рибу, щоб не було неприємного запаху по всій квартирі
Дешево та різноманітно: скільки можна приготувати страв із усього однієї курки
Справжня панська страва: готуємо плов із курячими сердечками. Рецепт