У зв'язку з тим, що воєнний стан на території України було вкотре продовжено, деяким українкам заборонили залишати територію України. Так, заборона на виїзд із України тепер діє не лише для чоловіків.

Цю інформацію надали на порталі новин «apostrophe»

Вже всім відомо, що український уряд заборонив виїжджати чиновникам за кордон без ґрунтовних причин. Така ситуація тепер склалася з деякими жінками, проте тут є низка нюансів.

Справа в тому, що Кабінет Міністрів України оприлюднив важливу інформацію на порталі Уряду. Повідомляється, що жінки, які є державними службовцями, тепер зобов'язані звертатися до Держприкордонслужби за три дні, як вони збираються залишити територію України. Вони мають нібито пояснити причину свого від'їзду.

Важливо повідомити, що ця заборона також стосується і нардепів, представників місцевої влади, прокурорів і суддів, а також інших посадових осіб.

Як і жінки, так і чоловіки, які обіймають посаду держслужбовця, вони можуть виїхати з України лише з важливих причин, наприклад: службове відрядження, виїзд батьків-одинаків для зустрічі з дітьми, які перебувають за кордоном, смерть членів сім'ї за кордоном. Також вони можуть виїхати за кордон з метою лікування.

Читайте також:

Чи можуть із військкомату прийти до вас додому: українцям дали роз'яснення щодо мобілізації

Комунальникам дали добро: хто може законно вручити повістку у військкомат

І все ж таки в'язниця чи штраф? Юрист розповів, як покарають за те, що ви відмовилися взяти повістку