В народі недарма кажуть, що ніхто ніколи не знає, коли він помре і якою смертю. Ще б пак, подружжя прикордонників - Олександр та Неля Доценки з самого початку повномасштабного вторгнення путінської армії в Україну захищали свою Батьківщину на півдні нашої держави. Вони взяли декілька днів відпустки, аби побачити та обійняти свого єдиного 13-річного сина, який разом з бабусею жив на Хмельниччині, але не доїхали.

Стало відомо, що у неділю, 29 січня, за 40 км від Хмельницького сталась смертельна аварія. Так, на трасі Е-50 поблизу села Качуринці Війтовецької тергромади лоб у лоб зіштовхнулися вантажівка MAN і легковик Volkswagen Touran.

Від удару 40-річний Олександр та 37-річна Неля Доценки загинули на місці ДТП. 26-річного водія вантажівки госпіталізували до Волочиської багатопрофільної лікарні.

На місці аварії працювали рятувальники та поліцейські. Наразі правоохоронці встановлюють причини та обставини ДТП.

Про трагедію повідомили у Державній прикордонній службі України.

"Сьогодні зранку, 29 січня, на Хмельниччині трагічно загинуло подружжя, – прикордонники Бердянського загону, – полковник ДОЦЕНКО Олександр Вікторович та підполковниця ДОЦЕНКО Неля Анатоліївна. Олександр організовував та здійснював оперативно-розшукову діяльність, а Неля тривалий час була речницею Луганського прикордонного загону й інформувала щодо обстановки на лінії розмежування й кордоні з країною-агресором", - зазначено у повідомленні ДПСУ.

Варто відзначити, що полковник Олександр Доценко не був публічною особою – він здійснював та організовував оперативно-розшукову діяльність.

В свою чергу підполковник Неля Доценко тривалий час була речницею Луганського прикордонного загону - вона доносила суспільству інформацію про те, що відбувається на лінії розмежування та на кордоні з Росією.

Після повномасштабного вторгнення подружжя несло службу на південному напрямку в складі Сил оборони України.

Днями Доценки взяли коротку відпустку, аби зустрітися з 13-річним сином, якого раніше евакуювали з Бердянська, адже він жив у бабусі – матері Нелі Доценко. Тепер хлопець залишився круглим сиротою.

"Це велика втрата для всього колективу прикордонного відомства. Олександр і Неля були добрі, люблячі, щирі й чуйні люди. А їх професіоналізм, патріотизм, мужність, незламність духу, вмотивованість, проявленні під час виконання службових обов’язків та в протистоянні збройної агресії з боку росії стали прикладом для наслідування.Висловлюємо щирі співчуття всім рідним і близьким. Ми розділяємо ваш біль", - зазначено у повідомленні Бердянського прикордонного загону.

Читайте також:

Автомобільна українізація: автоумільці із радянських «Жигулів» роблять українські електрокари. Фото

Не стало легенди: він створив кота Леопольда та миле мамонтеня з мультика про маму

«І раптом така ненависть»: Валюха зі «Сватів» різко висловилася про президента Володимира Зеленського, з яким працювала в кіно