Знайому з дитинства історію про кота Леопольда і двох невгамовних мишенят люблять усі. А відомі фрази: "Леопольде, виходь, підлий боягуз!", "Дихайте-не дихайте! Мишіть-не мишіть!" і, звичайно ж, "Хлопці, давайте жити дружно!" давно стали крилатими. Сьогодні у всіх шанувальників цього мультфільму жалоба.

Так стало відомо, що у віці 81 року помер радянський та російський художник-мультиплікатор В'ячеслав Назарук. Про це у Facebook повідомив шеф-редактор кіностудії "Союзмультфільм" Сергій Капков.

"28 січня помер митець-постановник мультфільмів "Кіт Леопольд", "Мама для мамонтеня", "Крихітка Єнот", "Будинок для леопарду", "Раз ковбой, два ковби", "Чорця з пухнастим хвостом" та багатьох інших В'ячеслав Назарук , - написав у соцмережах шеф-редактор кіностудії "Союзмультфільм" Сергій Капков.

При цьому причини його смерті не повідомляється.

Крім того, Капков повідомив, що прощання з мультиплікатором відбудеться 1 лютого у Храмі Царевича Дмитра при Першій міській лікарні Москви.

Вячеслав Назарук родился 4 марта 1941 года.

1968 року В'ячеслав Назарук почав працювати художником-постановником в анімаційній студії "Екран". Він виступив як художник-постановник понад 45 мультиплікаційних фільмів: "Пригоди кота Леопольда", "Мамонтеня", "Крихітка Єнот", "Чарівник Смарагдового міста", "Кортеня з пухнастим хвостом", "Раз ковбой, два ковби", "Будинок для Леопарда” та інших. Він також брав участь у створенні фільмів-вистав (наприклад, "Снігуронька", "Вільний вітер", "Егмонт").

1985 року художника удостоїли Державної премії СРСР за серію мультфільмів про кота Леопольда.

Крім мультиплікації, Назарук займався живописом і книжковою ілюстрацією. Серед його робіт - триптих "Слово про похід Ігорів" (1985) і картина "Льодове побоїще" (1982), написана для Державного історичного музею на замовлення Міністерства культури РРФСР.

До речі, після закриття "Екрану" Назарук отримав запрошення на роботу до американської студії Уолта Діснея. На початку 90-х років він читав там лекції з теорії малюнка, живопису та композиції.

Читайте також:

"Собаче життя": росіяни показали, як замерзає Росія взимку, поки Путін марно обстрілює ракетами Україну

Змокла Надя Дорофєєва показала, до чого її довів Михайло Кацурін: будь-яка б «потекла»

Наступ з Білорусі та ракетні атаки: військовий експерт розповів, що Росія готує для «подарунку» у річницю війни