Багато хто погодиться, що не завжди витяжка на кухні справляється із запахом смаженої риби. При цьому стійкий аромат смаження неможливо вивітрити навіть з відкритими вікнами. Проте вихід є!

Увага!

  • Вважається, що чим свіжіша риба, тим менше неприємного запаху вона видаватиме в ході приготування на олії. З цієї причини багато кухарів радять купувати лише свіжу рибу, яка ще не була заморожена.
  • Якщо риба все-таки з морозильної камери, то розморожувати її потрібно, помістивши її в холодну підсолену воду.

  • Розрізані шматки потрібно натерти сіллю та перцем. Безпосередньо перед приготуванням рибу потрібно обваляти в борошні і найкраще в кукурудзяній.

  • Ще одна хитрість полягає в тому, щоб починати рибу смажити на сильному вогні, а закінчувати на слабкому. А для того, щоб вона не пригорала, в олію потрібно додати трохи солі.

Отже, щоб на кухні стояв приємний аромат готової страви, а запах гару залишився в минулому, потрібно додавати в сковороду кілька шматочків сирої картоплі. Виявляється, картопля настільки добре вбирає запах, що навіть не доведеться включати кухонну витяжку, а смак риби при цьому не погіршиться.

До речі, інші експерти радять, що від стійкого аромату смаженої риби врятують молоко, лимон чи яблуко.

Перший спосіб:

Зі свіжої риби потрібно видалити нутрощі, хребет і кістки, промити філе під проточною водою, обов'язково висушити. Перед обсмажуванням рибу потрібно занурити у свіже молоко, яке при жарінні нейтралізує неприємний запах гару.

Другий спосіб:

Перед тим, як почати смажити рибу, американський шеф-кухар Джошуа Далтон, наприклад, рекомендує підготувати окрему каструлю. До неї додати звичайну воду, 2 столові ложки оцту або лимонного соку (з розрахунку на 1 літр води).

Каструлю потрібно поставити на вогонь поряд зі сковородою, де смажиться риба. Вода повинна постійно кипіти, а випаровування оцту чи лимона усуватиме всі зайві запахи.

Третій спосіб:

Рекомендується додати в масло, на якому смажиться риба, одну-дві часточки свіжого яблука. Виявляється, саме цей фрукт має здатність усувати запах смаженої риби. Як заміну яблука з їдким запахом риби впорається стебло селери.

Читайте також:

Кришталево прозорий та смачний: як приготувати холодець без плівки з жиру

Рецепт домашнього тірамісу: тепер ви не підете у кафе заради цього десерту

Секунда справи: як швидко та легко почистити гранат