Наливаємо в каструлю воду, щоб вона повністю закрила м'ясо на пару сантиметрів і закривши кришкою, ставимо на високий вогонь плити.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗнімаємо піну з бульйону, що закипів у каструлі, і перемикаємо плиту на найнижчий вогонь. Перший відвар разом з піною можна за бажання злити і поміняти воду.
Додаємо в каструлю половину головки цибулі з шарами лушпиння, щоб бульйон вийшов золотистим, половину моркви та запашний чорний перець горошком, після чого прикриваємо кришкою і варимо на малому вогні плити.
Після трьох годин варіння додаємо в каструлю півтори столові ложки солі і прикривши кришкою продовжуємо процес приготування ще одну годину.
Увага!
- Якщо посолити холодець на початку варіння чи навіть у середині, то сіль припинить желювання бульйону.
- І ще, солити холодець потрібно трохи міцніше, ніж звичайний бульйон, інакше після застигання він буде несмачним.
Викладаємо через годину приготоване м'ясо з каструлі у відповідну ємність та відокремлюємо його від кісток.
Досить дрібно нарізаємо м'ясо і викладаємо його у велику миску.
Нарізаємо дрібно п'ять зубчиків часнику та викладаємо в миску до м'яса.
Увага!
- Зубчики часнику потрібно дрібно нарубати ножем – у жодному разі не через тертку.
Далі додаємо на смак чорний перець і добре перемішуємо всі інгредієнти в мисці.
Приготовлений бульйон проціджуємо через марлю у відповідну ємність.
Викладаємо в порційні форми нарізані варені перепелині яйця з морквою і наливаємо в них трохи бульйону.
Викладаємо в порційні форми досить щільно дрібно нарізане м'ясо, повністю заливаємо його бульйоном і прибираємо в прохолодне місце.
Читайте також:
Рецепт домашнього тірамісу: тепер ви не підете у кафе заради цього десерту