Необхідні продукти:
  • філе яловичини 650 гр.;
  • філе свинини 650 гр.;
  • свинячі ніжки 2 штуки;
  • в’ялена яловичина 1 кг;
  • гусак 1 кг;
  • цибуля ріпчаста 0.5 шт.;
  • морква 1 шт.;
  • часник 5 зубчиків;
  • запашний перець 7 шт.;
  • перепелині яйця 8 шт.;
  • сіль 1.5 стол.
  • вода 7 літрів;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • петрушка до смаку.
Викладаємо в об'ємну каструлю 650 г свинини, стільки ж яловичини, дві свинячі ніжки, кілограм яловичих голяшок і один кілограм гусячого м'яса.

Наливаємо в каструлю воду, щоб вона повністю закрила м'ясо на пару сантиметрів і закривши кришкою, ставимо на високий вогонь плити.

Знімаємо піну з бульйону, що закипів у каструлі, і перемикаємо плиту на найнижчий вогонь. Перший відвар разом з піною можна за бажання злити і поміняти воду.

Додаємо в каструлю половину головки цибулі з шарами лушпиння, щоб бульйон вийшов золотистим, половину моркви та запашний чорний перець горошком, після чого прикриваємо кришкою і варимо на малому вогні плити.

Після трьох годин варіння додаємо в каструлю півтори столові ложки солі і прикривши кришкою продовжуємо процес приготування ще одну годину.

Увага!

  • Якщо посолити холодець на початку варіння чи навіть у середині, то сіль припинить желювання бульйону.
  • І ще, солити холодець потрібно трохи міцніше, ніж звичайний бульйон, інакше після застигання він буде несмачним.

Викладаємо через годину приготоване м'ясо з каструлі у відповідну ємність та відокремлюємо його від кісток.

Досить дрібно нарізаємо м'ясо і викладаємо його у велику миску.

Нарізаємо дрібно п'ять зубчиків часнику та викладаємо в миску до м'яса.

Увага!

  • Зубчики часнику потрібно дрібно нарубати ножем – у жодному разі не через тертку.

Далі додаємо на смак чорний перець і добре перемішуємо всі інгредієнти в мисці.

Приготовлений бульйон проціджуємо через марлю у відповідну ємність.

Викладаємо в порційні форми нарізані варені перепелині яйця з морквою і наливаємо в них трохи бульйону.

Викладаємо в порційні форми досить щільно дрібно нарізане м'ясо, повністю заливаємо його бульйоном і прибираємо в прохолодне місце.

Читайте також:

Рецепт домашнього тірамісу: тепер ви не підете у кафе заради цього десерту

Секунда справи: як швидко та легко почистити гранат

Як приготувати моркву по-корейськи без оцту.