Вперше слово "тірамісу" з'явилося на сторінках словника італійської мови Сабатіні Колетті у 1980 році. А сам рецепт тірамісу вперше був опублікований 1983 року в книзі "Солодощі Венето" Джованні Капніста.

Маскарпоне та яйця повинні бути кімнатної температури, дістаньте їх з холодильника заздалегідь.

Розбийте яйця та відокремте білки від жовтків. Робіть це максимально акуратно, щоб у білки не потрапило жодної краплі жовтка, інакше вони можуть погано збитися. Помістіть жовтки в миску і додайте|добавляйте| цукор.

Збийте міксером або віночком у світлу кремоподібну масу.

Додайте маскарпоне і збийте міксером на повільній швидкості або віночком до отримання однорідної маси.

В окремій мисці на високій швидкості збийте яєчні білки в міцну піну. Перевірте готовність, переверніть миску, готова маса повинна випливати з миски.

Збиті білки додайте в миску зі збитими жовтками та маскарпоне. Додайте ванільний екстракт і перемішайте лопаткою до одержання однорідного крему. Розмішуйте крем акуратними рухами знизу вгору, як би закопуючи білки, щоб не пошкодити їхню повітряну структуру.

Заздалегідь зваріть та остудіть міцний еспресо. Додайте в охолоджену каву коньяк. Вмочіть печиво в каву. Не тримайте довго печиво у каві, не більше 5 секунд, воно може сильно розм'якнути!

У лоток із високим бортиком викладіть печиво. Можна також готувати десерт у порційному посуді – креманках.

Зверху викладіть крем.

Знову викладіть печиво та покрийте зверху кремом.

Зверху посипте какао-порошком через сито. Поставте десерт у холодильник на 3:00. Подавайте тірамісу, нарізавши його на порційні шматки, до смаку прикрасьте ягодами і гілочкою м'яти.

Читайте також:

Накрийте вдома дзеркала простирадлями: небезпечний день 29 січня. Яке релігійне свято та які заборони

Секунда справи: як швидко та легко почистити гранат

Як приготувати моркву по-корейськи без оцту.