складові
  • Морква (в очищеному вигляді) – 900 г;
  • Часник – 6 зубочків середнього розміру;
  • Лимон (середнього розміру) – 1 шт.;
  • Рослинна олія – 2ст.л.;
  • Сіль дрібного помелу – 1,5 ч. л.;
  • Сахар - 1,5 ст.л.;
  • Приправа для моркви по-корейськи - 1,5 ст.

Попередньо помиту та очищену моркву необхідно натерти на спеціальній тертці для корейської моркви. Це нелегка фізична праця, необхідна особлива вправність і навик, але загалом ціль досяжна. Щоб зручно було натирати моркву, вибирайте рівні плоди, невеликого розміру. Морква повинна бути такою, щоб її було зручно тримати в руці.

Покладіть подрібнену тонкою соломкою моркву у велику простору ємність, в якій буде зручно і легко перемішувати майбутню закуску.

Зверху покладіть сіль, цукор, приправу для корейської моркви. Приправу для корейської моркви можна замінити як мінімум меленим коріандром. Це обов'язковий інгредієнт для отримання впізнаваного смаку моркви корейською.

Поверх продуктів у мисці покладіть часник, подрібнений на дрібній тертці або за допомогою часнику, в кашку. Чи не перемішуйте продукти! Це важливо, щоб часник так і залишився лежати зверху невеликою гіркою.

Тепер необхідно добре розігріти олію. Зробіть це будь-яким зручним для вас способом. У невеликому посуді, мисці або маленькій сковорідці, сотейнику акуратно нагрівайте масло на плиті доти, поки від нього не відчуватиметься явний жар. Олія не повинна почати горіти або димиться. Достатньо просто добре його розігріти.

Лимон промийте і видавіть з нього сік так, як вам зробити це найлегше. Достатньо скористатися ручною або автоматичною соковижималкою. Можна просто столовою ложкою видавити вміст половинок лимона та процідити отриманий сік.

У ручному варіанті для того, щоб лимон віддав якнайбільше соку, плід із зусиллям прокочують по столу. Мембрани в м'якоті руйнуються, в результаті виходить максимальна кількість соку.

Розпечене рослинне масло дуже акуратно і обережно вилийте так, щоб воно потрапило на подрібнений часник. Повинно з'явитися характерне шипіння. Перемішайте моркву з олією, приправою та часником. Зачекайте кілька хвилин, щоб олія охолола. Тепер можна влити сік лимонний. Перемішуємо моркву по-корейськи ще раз і щільно ущільнюємо, утрамбовуємо закуску. Можна зробити це за допомогою толкушки для картоплі. Щонайменше на кілька годин готову закуску потрібно поставити в холодильник.

Читайте також:

Енергетика покійника: названо вживані речі, які заборонено купувати з рук

Медики перерахували харчові звички, які можуть спровокувати рак

Настав час перевірити дитячі іграшки: у мережі показали подряпану модельку Hot Wheels, за яку можна отримати 100 тис. доларів