26 січня вночі Київ зазнав чергового повітряного нападу ворога. Так, російські загарбники атакували столицю України дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. Противник застосував 24 Shahed і всі вони були знищені зенітними ракетними підрозділами, винищувальною авіацією, мобільними вогневими групами Повітряних сил у взаємодії із підрозділами ППО інших складових Сил оборони України. Тепер боротися із цими дронами-камікадзе стане ще простіше.

Стало відомо, що до України прибули шість систем протидії ворожим безпілотникам, яких називають "Ловці Шахедів". Вони захищають енергетичні об'єкти від атак дронів.

Принцип роботи Fortem DroneHunter F700 такий: спочатку комплекс радарів та глушилок сигналу допомагає виявити ворожі БПЛА, а пізніше система запускає свої дрони.

Про це повідомляє Telegram-канал Міністерства цифрової трансформації.

"Наразі закупили шість систем протидії ворожим безпілотникам. Це найсучасніші оборонні технології, що захищають стратегічні об'єкти США. Комплекс радарів та засобів глушіння сигналу допомагає виявляти та блокувати ворожі БПЛА та випускає свої дрони", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що збір коштів на "Ловців Шахедів" стартував ще восени минулого року, він був організований UNITED24 спільно з Monobank та блогером-волонтером Ігорем Лаченковим.

Посилання:

Fortem DroneHunter F700 – найсучасніші оборонні технології, що захищають стратегічні об'єкти США. Це автономні дрони з радіолокаційним керуванням та штучним інтелектом, що летять на швидкості понад 100 км/год.

Читайте також:

Колискова» для орків: Семен Слєпаков, який виїхав з Росії, видав черговий хіт, який тягне на кримінальну справу

У Москві масштабна пожежа: люди в паніці тікають від вогню, що пожирає все на своєму шляху

«Вагнерівцям» приготуватися: до лав ЗСУ вступило потужне угруповання. Це буде кінцем для «кухаря Путіна»