Продукти:

  • оселедець свіжоморожений - 600 г;
  • кетчуп - 300 г;
  • цибуля ріпчаста - 150 г;
  • вода - 150 мл;
  • оцет яблучний 6% - 1 ст.
  • гірчиця зерниста – 1 ч.л.;
  • олія рослинна - 3 ст.л.;
  • перець запашний - 5 шт;
  • суміш перців горошком – 1 ч.л.;
  • коріандр горошком – 1 ч.л.;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • сіль - 1 ч.л.

Оселедець потрібно очистити від нутрощів і добре промити холодною водою, обсушити паперовим рушником, зняти шкіру, відокремити філе і прибрати всі кістки, нарізати на шматочки.

Цибулю теж нарізаємо тонкими півкільцями.

Томатний кетчуп викладаємо в каструлю, додаємо воду, оцет, зернисту гірчицю, олію, сіль, цукор, перець запашний, суміш перців горошком, коріандр, лавровий лист і помішуючи, доводимо до кипіння, потім повністю цю суміш потрібно остудити.

Увага!!! Замість томатного кетчупу можна взяти натуральний томатний сік. Його можна приготувати з 500 г помідорів, очищених від шкірки, подрібнених занурювальним блендером. Томатну масу потрібно закип'ятити та перетерти через сито. 10 хвилин її потрібно потримати на повільному вогні для уварювання.

Заливаємо маринадом оселедець із цибулею, перемішуємо, накриваємо плівкою.

На добу оселедця потрібно відправити в холодильник.

Подавати мариноване оселедець в томатному соусі як холодну закуску, а також використовувати для приготування салатів.

Крім того, оселедець у томатному соусі добре поєднується з гарніром з відвареної картоплі, з рисом і житніми хрусткими грінками.

Читайте також:

Соковиті та запашні: як приготувати українські пшеничники з фаршем. Рецепт

Свіжі огірочки на підвіконні до 8 березня: як виростити і що потрібно знати

Як приготувати сир з яйцями на сковорідці. Рецепт