Але час уже навчиться самостійно визначати, який фрукт смачний, який кисло-солодкий, а в якому велика кількість кісточок.

Докладніше про це інформує сайт vecherniy.kharkov.ua.

Насамперед при покупці мандаринів слід звернути увагу на зовнішній вигляд плодів, а також на аромат і щільність. Гнилі, затверділі плоди не слід брати.
Чим важчий плід, тим він солодший і соковитіший.

Найсмачніші мандарини є насправді гібридами. Це Мінеола, Клементин та Енкор.

Мінеола. Цей гібрид отриманий в результаті схрещування марокканського мандарина сорту "Танжерін" з грейпфрутом "Дункан". Зовні цитрус нагадує пузату грушу, має дуже яскраве оранжеве забарвлення з легким червонуватим відтінком. У нього тонка шкірка і багато кісточок, а на смак вони кисло-солодкі з переважанням насолоди в післясмаку. Клементин. Є поміссю мандарина та апельсина. Цей сорт соковитіший і солодший за інших представників виду. Плоди дрібні, мають тонку глянсову шкірку, багато кісточок, і зазвичай важко чистяться.

Енкор. Зовнішній вигляд дуже непривітний, але сам сорт має шикарні смакові характеристики. Шкірка плодів покрита темними плямами, тому купують їх рідше, вважаючи, що вони зіпсовані.

Багато в чому, на смак мандарину також впливає місце, де фрукт вирощували.

Абхазькі мандарини кисло-солодкий на смак із вираженою кислинкою у післясмаку. Мають невеликий розмір, жовто-жовтогарячого кольору, соковиті. Легко зняти шкірку, кісточок мало. Іспанські мандарини є великими, з товстою шкіркою, що легко очищається, яскравого оранжевого кольору. Є досить соковитими очні, на смак кисло-солодкі, і містять невелику кількість кісточок.

Турецькі мандарини невеликі за розміром, містять багато кісточок. Інтенсивність кольору шкірки говорить і солодощі. Чистити їх складно. Марокканські мандарини мають плескату форму, колір яскраво-оранжевий. Без кісточок, шкірка знімається дуже легко.

Читайте також: