Останнім часом лише сліпий міг не помітити, що в Росії між міністерством оборони РФ, власником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним і адміністрацією президента Путіна розгорівся справжній конфлікт. Все це скидається на ситуацію, що впливові особи в московській еліті "вчепилися один одному в ковтки", а Путін щосили намагається контролювати "обід хижаків". От тільки, здається, програє від цього саме Президент.

Одним з тих, хто підтримує таку думку являється російський правозахисник Марк Фейгін. Він дав велике ексклюзивне інтерв'ю виданню Обозреватель.

"Чи припустимо, щоб усередині цілісної системи влади одна рука боролася з іншою?" – зауважив він, відповідаючи на запитання про те, чи Путін досі повністю контролює ситуацію в країні.

Фейгін нагадав, що раніше Путін намагався такого не припускати.

"Якщо щось і виходило, це швидко гасили. А зараз є безліч ліній розлому і вони посилюються", – констатував він.

"Ви бачите, що відбувається між мінобороною та ПВК "Вагнер", між Пригожиним та адміністрацією президента й іншими учасниками його системи влади, його режиму", – сказав правозахисник.

За його словами, у самому факті такого протистояння немає нічого дивного, оскільки воно триває не один рік. Але саме останнім часом конфлікт перейшов у публічну площину.

"Тепер вони ворогують та з'ясовують стосунки публічно, вони називають один одного останніми словами".

Зважаючи на це, правозахисник дійшов висновку про те, що Путін міг частково втратити контроль над людьми у своєму оточенні.

"Якби Путін повністю контролював ситуацію, хіба б він не намагався приховати всі ці конфлікти – на тлі війни та інших проблем, єдиноначальності, ієрархії та іншого? Адже за цим спостерігає не лише він, а й уся країна, увесь Захід, Україна".

"Тому контроль, принаймні в окремих питаннях, можливо, вже й не повний", – припустив він.

Читайте також:

"Його не існує": у Зеленського розповіли, що насправді відбувається з Путіним

"Влада зажерлася": росіяни показали всьому світу, як вони живуть у первісних умовах, не маючи туалетів. Відео

Фінальна спроба захоплення Києва: американський військовий аналітик назвав терміни. Росіяни можуть піти через болота