Якщо Ви ще не пробували запечений ананас, то саме час виправити це непорозуміння, адже цей фрукт після запікання стає м'яким, соковитим і ніжнішим на смак. Час приготування – 15-20 хвилин.
  • ананас 400 г;
  • куряче філе 600 гр;
  • твердий сир 90 г;
  • цибуля ріпчаста 1 штука;
  • морква 0,5 штук;
  • вершкове масло|мастило| 40 гр;
  • олія 3 стол.л.;
  • каррі (або приправа для курки) 0,5 ч.л;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком;
  • вода 4 стол.
Ананас для цього рецепту потрібно вибирати стиглий.

Моркву та цибулю потрібно очистити, помити та обсушити. Цибулю нарізати четвертинками, а моркву - брусочками.

Філе миємо під прохолодною водою і "сушимо" паперовими рушниками. Зачистіть м'ясо від жиру, плівок та жилок. Наріжте філе поперек волокон невеликими шматочками.

М'ясо та овочі розкладете по різних мисках, присипте борошном і добре обваляйте в ньому. Зайве борошно струсіть. Я для цього використовую маленький друшляк.

На сковороду покладіть вершкове масло, поставте його на середній вогонь і, коли воно майже розтопиться, влийте трохи олії. Коли олія прогріється, обсмажте на ній моркву з цибулею. Як тільки цибуля почне рум'янитися, перекладіть овочі в тарілку. На сильному вогні і на цій же олії обсмажте м'ясо так, щоб на ньому тільки почала з'являтися легка скоринка. Рослинну олію, можливо, доведеться додавати. М'ясо посоліть, поперчіть та приправте спеціями.

Викладіть овочі з м'ясом на сковороду, влийте 4 столові ложки води та зменште нагрівання на мінімальний. Все добре перемішайте. Тушіть м'ясо, не накриваючи кришкою, протягом 1-2 хвилин. Рідина повинна майже випаруватися, а м'ясо має приготуватися і бути соковитим.

Ананас розрізаємо навпіл, видаляємо тверду серцевину, а м'якоть потрібно нарізати кубиком і витягти ложкою. Робити це потрібно дуже акуратно, не пошкодивши форму човника. Сік, що виділився, в корпусі ананаса залишаємо.

Акуратно змішуємо шматочки ананасу з м'ясом та овочами.

Наповнюємо підготовлену половинку ананаса начинкою з невеликою гірочкою, а зверху посипаємо сиром натертим на дрібній тертці.

Корпус ананаса потрібно вкрити фольгою, залишивши відкритою начинку – так ананас збереже свіжий вигляд.

Викладаємо ананас у форму і ставимо у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 25-30 хвилин, на середній рівень, режим верх – низ. Коли сир розплавиться і почне з'являтися рум'янець, діставайте ананас із духовки.

Читайте також: