Запечена капуста відрізняється від тушкованої виключно способом приготування. Смакові якості залишаються такими ж.

Рецепт запеченої капусти зі свининою ознайомтеся у нашому матеріалі.

Для приготування нам знадобиться:

Спосіб приготування:

Капусту необхідно нашаткувати на смужки. Додаємо до неї пару щіпок солі, після чого трохи розминаємо капусту руками, щоб вона стала м'якшою.

Включаємо духовку для розігріву до 190-200 градусів.
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками.

Далі у форму для запікання або скляну каструлю викладаємо капусту і розрівнюємо. Місткість, в якому запікатимемо, нічим змащувати не потрібно, адже при запіканні з капусти виділиться сік і не дасть інгредієнтам прилипнути до ємності.

Зверху на капусту викладаємо свинину, посипаємо часником, сіллю та чорним перцем. Після цього заливаємо все томатним соком, а зверху викладаємо лаврове листя.

Коли ми всі підготували, слід накрити форму фольгою і поставити в розігріту духовку на 60-80 хвилин.

Коли всередині все пропеклося, тоді потрібно зняти фольгу і відправити назад до духовки приблизно хвилин на 20, щоб м'ясо підрум'янилося, виникала скоринка, а зайва рідина випарувалася.

Капуста з м'ясом, запечена у духовці, готова.
За бажання посипаємо страву подрібненою петрушкою або зеленою цибулею. Подавати можна у теплому чи холодному вигляді.

Читайте також: