Нещодавно посольство РФ у Швеції вирішило порівняти ціни на паливо в Росії та країнах колективного Заходу. Ще б пак, кремлівська пропаганда неодноразово озвучувала, що європейці не можуть собі дозволити авто, оскільки ціни на бензин у цих країнах космічні. Інша справа Росія має статус нафтовидобувної держави. Ось тільки проста статистика обернулася політичним скандалом.

Так, на фінансове питання про паливо всі забули після того, як стало зрозуміло, що співробітники посольства РФ у Швеції опублікували географічну карту Європи, яка відповідає стандартам 1991 року. Таким чином, виходить, що дипломати визнали, що Крим – це територія України, адже у публікації немає жодного натяку на анексію українських територій Росією.

До речі, на карті також не відображено анексію Росією чотирьох українських областей у вересні 2022 року після початку повномасштабної війни.

Це одразу ж помітили користувачі у коментарях. Більшість користувачів втішила, що представництво країни-агресора потихеньку починає "здавати назад" у своїх імперських амбіціях і порадили Росії забрати війська з Криму.

Публікація про ціни на паливо в Росії та країнах колективного Заходу з'явилася у Twitter російського посольства.

Проте, слід зазначити, що після громадського резонансу дипломати вирішили виправдатися та опублікували нову карту Росії.

"Звертаємо увагу, що не всі західні джерела достовірно зображують карту Росії. А ось так!" — сказано у повідомленні, яке ілюструє мапа країни з Кримом, ДНР, ЛНР, Запорізькою та Херсонською областями у складі.

При цьому співробітники посольства Росії у Швеції свою першу публікацію спробували виправдати тим, що західні джерела не завжди чітко зображують кордони Росії, йдеться у повідомленні у Twitter дипмісії.

Нагадаємо, що в Державній Думі в першому читанні вже схвалено законопроект про покарання за розповсюдження карток, які заперечують територіальну цілісність Росії. Наприклад, для фізосіб пропонується запровадити штрафи від 1 тис. до 3 тис. руб. або арешт до 15 діб, для посадових осіб - від 2 тис. до 5 тис. руб., Для юридичних - від 100 тис. до 1 млн руб. Читайте також:

Кремль уже у паніці: цього разу Японія готує потужну підтримку України

Хоче відвернути увагу: названі регіони, в яких Путін може розпочати нове вторгнення

У США назвали найшвидший шлях для переговорів України та Росії: "Ми це вже робимо..."