Але як би нам не подобався технічний прогрес, деякі продукти гріти в мікрохвильовій печі дуже небезпечно. Все через те, що певні продукти можуть втратити смакові якості, властивості, корисні речовини, а також стати небезпечними та токсичними.

Докладніше про те, які продукти небезпечно гріти в мікрохвильовій печі, інформує сайт stylus.ua.

Заморожене м'ясо. Багато господинь звикли розморожувати м'ясо з морозилки в мікрохвильовій печі, тому що це швидко. Однак робити небезпечно через те, що тепло розподіляється нерівномірно по продукту, внаслідок чого розмножуються шкідливі бактерії.

Яйця. Таким способом готувати яйце в шкаралупі небезпечно, оскільки воно може вибухнути.

Курка. Куряче м'ясо змінює свої властивості під впливом мікрохвиль. Краще розігріти в духовці за невеликої температури, або використовувати холодну курку при приготуванні сендвіча, бургера або салату.

Молочні, кисломолочні продукти та грудне молоко. Почнемо з того, що кисломолочні продукти в принципі не можна гріти, оскільки білок у них згортається. Молоко гріти також не рекомендується через те, що корисні біфідобактерії в ньому гинуть від мікрохвиль. Від мікрохвиль гинуть білки грудного молока, які відповідають формування імунітету в дитини.

Зелень та овочі. Не можна нагрівати в мікрохвильовій печі салати та зелень. Не можна розморожувати заморожені овочі та зелень, оскільки нітрати при розігріві перетворюються на небезпечні токсичні речовини та можуть спровокувати отруєння.

Фрукти і ягоди. При нагріванні мікрохвилями губляться вітаміни та мікроелементи, а деякі з них перетворюються на канцерогени, які навіть здатні спровокувати рак.

Мед. Цей продукт в принципі не можна гріти, ні в духовці, ні на вогні, ні гарячого чаю. Тому мікрохвильова піч не стала винятком. При нагріванні меду губляться і смакові якості, текстура, і корисні властивості. Загалом мед потрібно споживати у натуральному вигляді.

Гриби. Загалом у грибах міститься багато специфічного білка, структура якого змінюється через добу після приготування. А при розігріві в мікрохвильовій печі цей білок змінює свою структуру і може бути небезпечним для кишківника.

Читайте також: