Ні для кого не секрет, що ситуація в енергосистемі України після десятка ракетних атак наразі вкрай важка. Ще б пак, через масовані обстріли критичної інфраструктури, українці мають можливість користуватися благами цивілізації лише 50% на добу. Не дивно, що багато хто через це шукає альтернативні варіанти "благополуччя".

І справді, відключення електроенергії змушують шукати вихід із ситуації, тому українці купують генератори і павербанки, а ще вигадують нові дивовижні способи , як можна генерувати струм.

Наприклад, житель Дніпра Євген Дримко розповів про власний пристрій, який забезпечує електроенергією його будинок. Так, винахідник-аматор створив пристрій, здатний генерувати електроенергію, собівартість якої лише 50 копійок за кіловат. Цікаво, що на цей винахід дніпрянина надихнув старий годинник.

До слова, схожі електростанції створюють у США та Європі, але там цы установки величезні та займають цілі вежі чи підземні тунелі. А ось пристрій українського винахідника займає площу всього 2x2 метри.

За яким принципом працює ця технологія

Механік констатував, що генерація струму відбувається за принципом, на розробку якого винахідника надихнув старий годинник. По суті електроенергія виробляється шляхом руху спеціального вантажу.

"Підвішений вантаж виконує роль двигуна та силою гравітації притягується до землі. Так виробляються механічна енергія",
– каже Дримко.

Отже, генератор працює за рахунок того, що підвішений вантаж під впливом сили тяжіння опускається донизу, виробляючи механічну енергію, яку генератор перетворює на електричну. Частина цієї енергії витрачається на підйом вантажу, а залишок можна використовувати для заряджання електроприладів.

"Підвішений вантаж виконує роль двигуна, і силою гравітації притягується до землі, так виробляємо механічну енергію", – пояснює винахідник.

До речі, коефіцієнт корисної дії пристрою залежить від встановленого генератора, найкраще використовувати трифазні, адже його ефективність становить 80%-90%. Для порівняння – одна сонячна панель коштує близько 15 тисяч гривень, але її ККД становить приблизно 19%.

Читайте також:

Його вже не бояться: Гіркін розповів, як будь-хто може відрізнити Путіна від його двійника

Керівництво МВС не вижило: під Києвом на житловий масив упав вертоліт, поряд із дитячим садком. Декілька дворів у вогні. Що відомо

Ну і форми: Дженніфер Лопес похвалилася соковитою фігуркою в міні-купальнику