Дуже часто господині під час прання зазначають, що пральна машина почала віртуозно стрибати. В Україні стрибати не соромно, адже "хто не скаче, той москаль", але у випадку з побутовою технікою це не дуже хороша ознака.

В ідеалі необхідно викликати ремонтника, який знайде і усуне причину. Нижче розглянемо варіанти, які допоможуть усунути причину надмірної вібрації пральної машини. Докладніше про це інформує alm-zapchasti.com.

Відрегулювати ніжки та підкласти гумовий килимок

Часто причиною вібрації може бути нерівна опора під пральною машиною. Навіть якщо раніше все було нормально, згодом ніжки машинки могли розбовтатися, і тепер не стійкі за високих обертів. Зараз у продажу є спеціальні антивібраційні килимки або підкладки під ніжки, які допомагають розв'язувати проблему.

Зняти транспортувальні болти

Найчастіше при встановленні нової пральної машини майстри або власники забувають знімати транспортувальні болти. Ці болти фіксують барабан при транспортуванні, і вони розміщені на задній стінці машинки і їх складно переплутати з чимось іншим. Їх зазвичай 4-6 штук та зняти потрібно все.

Вивантажити або перекласти білизну у завантажувальному люку

Буває, що господині надто перевантажують пральну машинку, завантажуючи набагато більше речей, ніж передбачено характеристиками. У цьому випадку слід зупинити прання, вивантажити частину білизни або розподілити її рівномірніше по колу барабана.

Поміняти пружини та амортизатори

Якщо попередні способи не розв'язали проблему, то необхідно найняти кваліфікованого майстра. Можливо, слід поміняти пружини та амортизатори. До речі, відкладати заміну амортизаторів пральної машини не можна - барабан, що бовтається, на великих обертах досить швидко пошкодить розташовані поруч вузли і механізми машинки.

Закріпити противаги

Через кілька років роботи пральної машини можуть відкрутитися, зміститися і навіть тріснути противаги, які призначені для балансування барабана. Тоді баланс системи порушується, барабан не може крутитися строго в заданій площині, вібрація продовжує наростати, а машинка в пошуках рівноваги зміщується з місця при кожному віджимі.

Замінити підшипник

Можлива проблема з підшипником. Він є тим самим механізмом, що обертає барабан навколо осі. Буває так, що згодом підшипник зношується, забезпечуючи збої в роботі машини. Характерний звук при проблемі з підшипником – металевий скрегіт. Його потрібно замінити, одна не на всіх пральних машинах це можна зробити, іноді міняти підшипник потрібно разом із барабаном. Тут без допомоги фахівця не обійтись.

Відремонтувати тахогенератор

Тахогенератор пральної машини контролює кількість обертів. При виникненні збою в його роботі барабан може розганятися до будь-яких високих швидкостей і, як наслідок, машинка стрибатиме. Цілком можливо, що доведеться міняти двигун. У цьому випадку також краще звернутися до майстра.