Після майже року знущань та терору російської армії громадян України, ЗСУ вирішило подарувати "салют" окупантам у Макіївці. Так стався вибух у новорічну ніч, внаслідок якого загинуло багато солдатів армії РФ, і було запущено ланцюгову реакцію.

Через це "бавовни" в Росії фіксується масове невдоволення військовим керівництвом РФ та критикою нововведень щодо російської армії.

Про це повідомляє ТСН, посилаючись на американський Інститут вивчення війни (ISW).

Тепер Міноборони сформувало нові правила, згідно з якими солдати армії РФ не мають права використовувати особисті транспортні засоби та персональні гаджети у зоні проведення бойових дій.

"Міністерство оборони Росії намагається підвищити професіоналізм у російських збройних силах і, ймовірно, перевірити та підвищити ефективність своїх командних структур аж до рівня малих підрозділів", - інформують в Інституті.

Таким чином Росія оцінила здатність командирів нижчого рівня виконувати накази відповідно до стандартів Міноборони, які були порушені тієї новорічної ночі.

Також було порушено питання, що недисципліновані солдати відмовляються підкорятися своїм командирам щодо догляду за собою.

Через низку таких порушень, критикувати вище військове керівництво країни взялися чиновники та депутати всіх рівнів влади. Усе це провокує виникнення низки реформ, які практично Міноборони РФ застосувати зможе. Проблема криється в фрагментації, що продовжується, в інформаційному просторі, що сильно суперечить традиційному апарату МО. Ще одна проблема, яка докорінно рубає всі стабілізаційні процеси в армії РФ - дефіцит довіри у рядових солдатів.

Читайте також: