18 січня у православній традиції відзначається Навечір'я Хрещення Господнього, або Хрещенський святвечір. У народі ця дата відома як Хрещенський вечір, Голодний вечір, Голодна кутя, Водохреща або Водяна коляда. За народними прикметами у Хрещенський святвечір можна дізнатися погоду на літо та яким буде врожай.

Так, вважається, що якась погода сьогодні – така і на Масляну буде.

І хоч саме з Хрещенського вечора частенько бувають горезвісні хрещенські морози, проте 2023 рік вирішив усе по-своєму. Якщо вірити даним Укргідрометцентру, то у середу, 18 січня, на всій території України очікується потепління.

Так, на заході та в центрі стовпчики термометрів покажуть +7°...+11°, на півночі очікується +6°...+8°, а на сході температура буде в межах +3°...+5°. Традиційно найтепліше буде у південних областях України. Там повітря прогріється до +9°...+12°, а Криму - до +15°. На заході та півночі - покапають дощі.

На Хрещення, 19 січня, із заходу в Україну почне надходити холодне повітря. В окремих областях температура вдень знизиться до +4...+6°, а вночі - до 0...+2°.

На решті території України все ще буде аномальне тепло. Так, на півночі буде близько +8°, ​​на сході очікується +4°...+7°, у центральних областях очікується +8°...+12°, на півдні +9°...+13°, а у Криму повітря прогріється до +18°.

А ось уже перед вихідними, 20 січня, на заході України похолодає до +2...+6° і пройде мокрий сніг. При цьому в центральних областях очікується від +6 до +10, на сході похолодає до +3 ... +4 °. На півдні ще буде тепло до +9°...+12°, а у Криму - до +16°.

Читайте також:

Іменини 18 січня: кого сьогодні треба привітати із Днем ангела. Список імен

Не надумайте це повторювати: названі поради, які насправді лише погрожують вашу пральну машинку

Це знак: на Одещині шторм викинув на узбережжя тисячі рідкісних істот. Фото

Серйозне зіткнення заповненої маршрутки та фури під Львовом: на місці швидкі та рятувальники. Що відомо