Ніхто не стане сперечатися, що в сучасному світі пральна машина – це головна помічниця кожної господині, без якої дуже важко уявити комфортний побут. Ось тільки неправильне використання, жорстка вода, непридатний пральний порошок – все це може суттєво скоротити життя прання. А ще "укоротити вік" пральної машини можуть деякі народні лайфхаки.

Так, наприклад, часто молодим господаркам більш досвідчені жінки рекомендують класти в барабан разом з брудною білизною чисту вологу серветку, яка збиратиме на себе волосся, катишки та інше сміття, що закінчується в процесі прання.

Господині погоджуються, але при цьому мало хто сумнівається в надійності та достовірності поради. А не заважало б, адже в пральній машинці періодично пропадають великі предмети – шкарпетки та хустки. Кажуть, що їх затаскує у барабан. Там же може виявитися і тонша серветка.

Крім того, кажуть, щоб одяг не електризувався, потрібно кинути в барабан кульку з алюмінієвої фольги. Ось тільки фольга може розкришитися і забити фільтр, а проблема з прилипанням речей виникає після того, як вони висихають, а не під час прання.

Ну і насамкінець ще один "перевірений лайфхак" для ідеального прання. Багато хто рекомендує прати речі з поліетиленовим пакетом.

Вважається, що він притягує до себе волосся, шерсть тварин, ворс і все наявне текстильне сміття під час прання. Ось тільки насправді пакет виявиться у внутрішній порожнині барабана ще швидше, ніж серветки або шкарпетки.

Добре, якщо його змиє разом із потоком води і він просто застрягне у фільтрі або каналізації. Набагато гірше, якщо пакет зачепить за нагрівальний елемент. І тут наслідки можуть бути непередбачуваними.

Читайте також:

Не стало відомого українського режисера. У нього знімався навіть Кличко

Був справжнім героєм: 10 років провів у муках і мовчав. Чому не стало Вахтанга Кікабідзе

З росіян ніхто не вижив: авіакатастрофа в Непалі забрала життя 72 людей. Відео падіння борту