За останні кілька місяців українці звикли жити з перебоями та тривалими відключеннями світла. Ще б пак, росіяни пошкодили значну частину енергетичної інфраструктури України, через що почались стабілізаційні та аварійні відключення. Однак, якщо до чотиригодинних відключень електроенергії українці вже звикли, то коли світла немає довше, це викликає певні незручності. Полегшити життя взялись програмісти.

Так, стало відомо, що в Україні створили Telegram-бот для перевірки наявності електроенергії у будинку.

Новий сервіс перевіряє доступність домашнього роутера. Ним можна скористатися навіть якщо провайдер надає динамічні IP-адреси.

Telegram-бот SvetaTyDeBot досить простий у використанні навіть для людей без особливих навичок користування месенджером.

Для відстеження наявності світла достатньо додати бот до каналу або групи до Telegram. При додаванні він скидає докладну інструкцію з налаштування.

Сервіс буде працювати за наявності статичного або динамічного IP, відстежуючи наявність електроенергії та сповіщаючи свого власника.

До речі, бот також нагадує про необхідність поповнити запаси питної та технічної води у разі тривалого відключення та рахує час, протягом якого в будинку була електрика.

Свої оповіщення він забезпечує жартівливими коментарями.

Читайте також:

Чому не можна носити гроші в кишені і чому вони бояться спальні та коридорів

Дадуть додаткові 700 гривень: кому з українців нарахують доплати до пенсій

Церковне свято 12 січня: що не можна робити, щоб не викликати лиха в цей день