І хоча зараз зовсім не сезон на свіжі огірки, люди балують себе тепличними овочами, комбінують їх між собою, створюють кулінарні шедеври й таким чином надають трапезі свіжості та ностальгії за літом.

І якщо від салатів всі вже втомилися за новорічні свята, то від пікантних закусок під стопочку міцного напою, втомитися неможливо.

Рецептом незвичайної огіркової закуски поділився сайт picantecooking.com.

Для приготування нам знадобиться:

  • 0,8 кг огірків;
  • 1/4 цибулини;
  • 3 гілки кропу;
  • сіль за смаком.

Для заправки необхідно:

  • 60 мл оливкового масла;
  • 1 ч.л. меду;
  • 1 ст. не гострої гірчиці;
  • 2 ст. яблучного оцту;
  • 1 зубчик часнику.

Спосіб приготування закуски:

Спочатку варто сказати, що дана закуска відмінно підійде для любителів маринованих огірків. Через наявність оцту, людям, які мають проблеми зі шлунком, варто утриматися від цієї страви.

Огірки потрібно очистити від шкірки та нарізати пропорційними кубиками. Також нарізати цибулину. А ось кріп необхідно дрібно посікти, як на заправку. Усі інгредієнти скласти в одну тарілку та ретельно перемішати.

Окремо змішуємо інгредієнти для заправки, добре перемішуємо. Після цього заправку потрібно додати до салату і перемішати. Далі потрібно залишити огіркову закуску маринуватися щонайменше на 10 хвилин. Проте що більше маринується, то смачніше буде.

Читайте також: