Хмельниччина знову в жалобі. За останні дні одразу 4 громади отримали повідомлення про загибель їхніх захисників. Це Меджибізька, Нетішинська, Наркевицька та Кам’янецька тергромади.

Так, напередодні Різдва у Меджибізькій громаді повідомили про втрату – на війні загинув оператор протиповітряного зенітно-ракетного комплексу з села Шрубків Олексій Новіцький. Життя воїна обірвалося неподалік Бахмута.

"Небесне військо поповнив ще один Герой. Напередодні Різдва з фронту прийшла сумна звістка про загибель Новіцького Олексія Михайловича, жителя села Шрубків. Воїн загинув 5 січня в місті Бахмут. Уся громада схиляється у скорботі, вшановуючи доблесть героя. Щирі слова співчуття родині…", - написали на сторінці Меджибізької громади.

Як виявилось, Олексій Новіцький ціною власного життя закрив українське небо від россійських окупантів.

На відео, яке військові знімали під Бахмутом видно розвиток подій. Пост повітряного спостереження на даху будівлі помітив ворожий літак, який йшов низько й ніс ракети в бік наших позицій. Розрахунок протиповітряної оборони зреагував миттєво. Оператор ПЗРК “Стінгер” Олексій Новицький - доброволець, який на війні з перших днів - закрив для російської авіації українське небо ціною власного життя.

ТСН отримала ексклюзивні кадри з передової, які власноруч зняли військові про свою роботу і ціну, яку їм щодня доводиться платити за свободу.
Так, стало відомо, що 5 січня 2023 року пост повітряного спостереження на даху будівлі помітив ворожий літак, який йшов низько й ніс ракети в бік українських позицій. Оператор ПЗРК "Стінгер" Олексій Новицький зреагував миттєво та успішно приземлив СУшку окупантів.
Після цього лишатись на тій самій позиції було небезпечно, але через рацію передали про нову пару ворожих винищувачів, тому Олексій знову вийшов на позицію.

В цей момент і почався обстріл ворожої артилерії. Один із снарядів влучив в пункт спостереження. Олексій загинув на місці, а його бойовий товариш нині з травмою перебуває в госпіталі.

"Я навіть не зрозумів, як воно прилетіло до нас. Відкинуло мене, цього я побачив вже, коли схопився за "Стінгер" бігти донизу. Дружили ми з ним з того моменту щойно нас призвали. Він був доброю людиною, завжди відгукувався, коли його щось просили”, - пригадує останні хвилини до трагедії побратим загиблого бійця.

Відомо, що Олексію Новіцькому було 50. Він родом із Хмельниччини, до війни працював будівельником і добровольцем пішов на фронт. Вдома лишилося троє дітей і мати.

Наразі командування частини передало документи на нагородження молодшого сержанта Новіцького посмертно званням "Героя України".

"Від себе скажу, нам дорого обійшовся цей літак", - каже його командир.

До слова, сьогодні, 11 січня тіло Героя прибуло у рідне село, де його з почестями буде поховано.

Читайте також:

Вони притягують даму з косою: названі марки авто, які мають «дурну» славу.

Дідусь нікому не показував: у Канаді знайшли занедбаний гараж, де ховали рідкісні автомобілі. Фото

Тепер доведеться «відслиняти» сповна: українцям розповіли, кого змусять сплатити податок на авто у 2023 році