Молочний кисіль – це простий та смачний десерт, який сподобається як дорослим, так і дітям. Адже в молочному киселі немає жодних штучних добавок, а крім того він дуже просто готується.

Молоко можна брати будь-якої жирності, на власний вибір.

Ванілін можна замінити ванільним цукром або ваніллю.

До речі, замість звичайного білого цукру можна взяти коричневий, тоді вийде кисіль з карамельним смаком.

А ще молочний кисіль замість цукру в кінці варіння можна додавати варення або фруктові, ягідні сиропи.

Пропорція продуктів:

  • молоко 500 мл;
  • картопляний крохмаль 3 стіл. л.;
  • цукор 2 стол. або до смаку;
  • ванілін на кінчику чайної ложки.

Розводимо картопляний крохмаль у 100 мл холодного молока, ретельно перемішуючи до зникнення грудочок.

Увага! Розводити крохмаль обов'язково потрібно в холодному молоці, адже якщо воно буде гарячим, то крохмаль відразу звариться.

Решту молока (400 мл) доводимо до кипіння в каструлі.

У кипляче молоко потрібно додати цукор, перемішуємо та зменшуємо вогонь до помірного.

Розведений крохмаль ще раз перемішуємо і вливаємо тонким цівком біля краю каструлі в молоко. При цьому круговими рухами постійно потрібно перемішувати молоко, щоб крохмаль розподілився рівномірно по всьому об'єму рідини та не утворилися грудочки.

Для приємного аромату в кисіль можна додати ванілін на кінчику ножа.

Продовжуємо прогрівати кисіль на повільному вогні, постійно помішуючи.

Кисіль почне помітно густіти. Доводимо кисіль на повільному вогні майже до закипання, але не треба дозволяти йому закипати, інакше він стане рідким. Знімаємо каструлю з вогню.

Подавати густий молочний кисіль можна як теплим, так і холодним із будь-якими солодкими добавками за бажанням.

Читайте також:

До блекауту готові: як у домашніх умовах приготувати м'ясні чіпси

Пошкодуєте, але буде пізно: чому не можна виливати воду після варіння сосисок

Аромат можна відчути через екран: рецепт домашнього кокосового печива, яке не залишить байдужим