Сирники – традиційна та звична страва для більшості українців. Але новий спосіб приготування може надати їм особливих ноток.

Суть цього способу приготування сирників у тому, що сирники обсмажуються до напівготовності, та був потрапляють у сметанний соус і запікаються 20-25 хвилин. До речі, якщо цей соус залишається, його можна використовувати для подачі будь-якої випічки.

складові

Для сирників:⠀

  • сир – 500 г;
  • яйця – 2 шт;
  • борошно - 150 г;
  • сіль та цукор за смаком.

Для соусу:

  • вершки – 300 мл;
  • цукор – 50 г.

Для сирників сир потрібно розім'яти вилкою, додати яйця та перемішати. Далі додаємо всі сухі інгредієнти та перемішуємо масу до однорідності. ⁣⁣

Змочуючи руки в гарячій воді, формуємо з маси, що вийшла, невеликі круглі сирники діаметром приблизно 10 см і товщиною приблизно 2 см. Готові сирники викладайте на припилену борошном робочу поверхню.

У кількох краплях олії потрібно обсмажити сирники з двох сторін до золотистого кольору - до готовності не доводити .

Тим часом змішайте сметану та цукор.

Смажені сирники викладаємо у форму для випічки. Залийте їх соусом та запікайте в духовці 5-10 хвилин.