М’які та ніжні галушки з додаванням гарбузи готуються з невеликої кількості інгредієнтів і є цікавою альтернативою лінивим вареникам.

Очищаємо від шкірки 200 г гарбуза та нарізаємо його великими шматками. Перекладаємо у сотейник та заливаємо водою, щоб вона покривала овоч повністю. У воду потрібно додати дрібку солі та зварити гарбуз до м’якості - це приблизно 30 хвилин на середньому вогні.

Увага! Можна також приготувати гарбуз в духовці, щоб м’якоть стала більш сухою. Це допоможе покращити характеристики тіста.

З готового гарбуза злийте воду і додайте 50 г вершкового масла жирністю 73%. За допомогою товкачика зробіть пюре та залиште остигати.

У миску висипте 400 г борошна, додайте ½ ч. л. солі та 1 ч. л. цукру, перемішайте сухі інгредієнти. Додайте гарбузове пюре.

Влийте у тісто 100 мл кефіру жирністю 2,5%. Замісіть тісто, огорніть харчовою плівкою та дайте відпочити 20 хвилин.


Після цього присипте робочу поверхню борошном та розкачайте тісто у джгути. Наріжте галушки завтовшки приблизно по 2 см кожна.


Відваріть галушки в киплячій підсоленій воді приблизно 2 хвилини після спливання. Дістаньте з каструлі шумівкою та одразу викладіть у тарілки.

Додайте вершкове масло до смаку та натріть зверху на дрібну тертку 150 г сиру

Як приготувати пишні оладки на воді: секрет старовинного рецепту

Справжні ласощі: як зробити бурякові оладки. Рецепт корисного сніданку