Президент Росії Володимир Путін офіційно визнав, що окуповані військами РФ території належать Україні. Хоча раніше глава Кремля оголосив їхнє приєднання до країни-агресора.

Так, про визнання захоплених територій українцями йдеться в указі про тимчасове припинення вогню, який Путін видав 5 січня. Цей факт спричинив хвилю обурення з боку росіян.

До речі, багато експертів кажуть, що навіть у Росії з указу Путіна сміються і відкрито заявляють, що його ніхто не виконуватиме.

Наприклад, ватажок донецької банди Пушилін уже заявив, що цей указ не має жодного значення, оскільки по-перше, по лінії зіткнення незрозуміло, чия це сторона, кому вона належить. Пушилін вважає, що Путін має або скасувати цей скандальний указ, або визнати, що він не виконується.

Що ж стосується українців, то тут переконані, що окупанти мали на меті через пропагандистську гру натиснути на європейські спільноти і показати, що російська армія буцімто припинила вогонь в односторонньому порядку, а Україна ніби-то продовжує воювати.

"Вони хочуть показати країнам, які зайняли нейтральну позицію, що Росія припинила вогонь, а українці продовжують воювати, і тому з Україною не можна домовлятися. Вони хочуть показати, хто правий, а хто ні, та спотворити реальність цього світу", – заявив радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі національного телемарафону.

Читайте також:

Жодних постільних витівок: що заборонено робити на Різдво і які є прикмети

Цілком погано: у Росії вже офіційно загрожують Німеччині серйозними діями

Різдвяну службу в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври проведе Єпіфаній