Стало відомо, що в УПЦ МП почали публічно загрожувати криміналом за те, що храми Києво-Печерської лаври нібито є їхньою власністю до кінця війни на території України. Так, це говорить про те, що Московський патріархат не погоджується з тим, що припинено договір про оренду Успенського собору та Трапезного храму.

Цю інформацію оприлюднили на порталі новин «obozrevatel»

Важливо повідомити, що Московський патріархат, як і властиво самому Путіну, почав погрожувати Україні. Вони лякають якоюсь «кримінальною відповідальністю» за те, що було припинено оренду в українських храмах.

Особливу «піну з рота» в УПЦ МП викликало те, що в Успенському соборі Києво-Печерської лаври проходитиме богослужіння на честь Різдва із Православною церковою України.

Глави УПЦ МП назвали наказ президента України Володимира Зеленського незаконним та погрожують розправою.

"Одностороннє переривання керівництвом заповідника "Києво-Печерська лавра" договору оренди Успенського собору та Трапезного храму монастирем Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра Української Православної Церкви протиправне та не вимагалося Указом Президента України або іншими нормативними документами", - повідомили в УП.

Крім цього, вони сказали, що вже подали відповідний позов до суду, в якому йдеться нібито про порушення оренди.

"Ця заява викликана протиправними діями керівництва національного заповідника з метою не допустити духовенство та віруючих УПЦ до молитви у храмах Верхньої Лаври, у тому числі й у дні Різдвяних свят", – продовжив Московський патріархат.

Читайте також:

Справжня гуцульська страва на Різдво: як приготувати закарпатський банош зі шкварками та грибами. Рецепт

Як працюватимуть банки та банкомати на Різдво: з'явився графік