Огірковий соус ще називають дзадзики – це досить легка та вишукана страва, яка була взята з грецької кухні.

Цей соус ідеально підходить і до риби, і до м'яса, і до коренеплодів, і до страв, які були приготовані на багатті або духовці. Більш смачний дзадзики у літній сезон, коли огірки свіжі, соковиті та ароматні.

Детальний рецепт цього ідеального соусу був опублікований на сайті bbc.com.

Для приготування цього соусу, що дивно освіжає, нам знадобиться:

  • Грецький йогурт – 500 г
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Свіжі огірки – 250 г
  • Свіжий кріп чи м'ята – невеликий пучок
  • Оливкова олія – 4 ст. ложки
  • Сік половинок лимона
  • Сіль за смаком

Як приготувати соус з огірків:

Для початку потрібно підготувати самі огірки. Для цього їх необхідно очистити огірки від шкірки і дрібно наріжте натерти їх на тертці. Також очистіть та подрібніть часник – можна на тертці, а можна передавити через часнику.

Після цього необхідно змішайте часник, олію, подрібнену зелень, огірки та йогурт. У цю суміш потрібно додати лимонний сік і сіль на свій смак.

Подавати можна до будь-якої страви, але найсмачніше соус буде, якщо подати його холодним.

Читайте також: