Упродовж тривалого часу здоров'я Олександра Лукашенка є фактично таємницею для білоруського суспільства. Так, найгучніша історія трапилася після президентських виборів 2016 року – тоді анонімні джерела повідомили про інсульт диктатора. Адже згідно зі статтею 11 закону "Про президента Республіки Білорусь", Олександра Лукашенка може бути "достроково звільнено з посади за стійкої нездатності за станом здоров'я здійснювати обов'язки", на що власне багато хто і розраховує.

Так, одночасно двоє експертів на умовах анонімності для "Білорусь головного мозку" заявили, що у самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка проблеми з опорно-руховим апаратом, про що свідчать його нещодавні відео: білоруському диктатору було складно спуститися зі сходів літака та навіть на постановочних кадрах йому важко йти.

За словами спортивного реабілітолога, у Лукашенка є проблеми з тазостегновим суглобом та коліном.

І справді, ще наприкінці літа 2022 року в Мережі з'явилися кадри з прес-конференцією Лукашенка, де багато хто звернув увагу на ходу узурпатора – низка ЗМІ визнала її досить дивною.

Також на відео не раз потрапляли кадри, як диктатор ледве тягне ноги, спускаючись з трапу літака.

Цукровий діабет

Цю хворобу Лукашенку вже приписують досить давно. Подейкують, що у імператора запущена форма захворювання. Дехто послався на опухлі ноги, заявивши, що на одному із сімейних фото в області гомілки диктатора є виразки, а на правій нозі ампутований палець. Дехто тоді припустив, що Лукашенко має 3 ступінь діабету з пізніми ускладненнями.

Рак простати

Видання EUobserver писало про рак передміхурової залози у Лукашенка. «У лютому 2010 року Олександр Лукашенко перебував у Швейцарії, де йому робили операцію на простаті, повідомив EUobserver.com високопоставлений дипломат у Євросоюзі», — писало видання.

Політолог Дмитро Болкунець заявив якось, що Лукашенко формує комісію, покликану зайнятися його власним похороном, який уже розписали за хвилинами. Мінськ таким чином вирішив наслідувати приклад пізнього СРСР, де генсеки вирішували, «куди вождя ховати», а сам Лукашенко вже п'ятнадцять років лікує хвору простату, яку прооперував у Європі ще 2010 року.

Інсульт

Російський політолог Валерій Соловей , посилаючись на джерела, заявляв, що одного разу медикам вдалося врятувати Лукашенка після інсульту. Лікарі зберегли життя правителю, який уже переніс низку мікроінсультів, які пошкодили міміку диктатора. До цього Соловей заявляв, що Лукашенка рятували китайські медики, а інсультів у диктатора було більше.

Психопатія .

Під час огляду для призначення на посаду голови колгоспу Лукашенка поставили «мозаїчну психопатію», а 1978 року голова Могилівського обласного харчоторгу, де майбутній правитель працював секретарем ВЛКСМ, відправив останнього знову проходити огляд «у зв'язку з неадекватною поведінкою». Із цим діагнозом Лукашенка комісували з армії.

коронавірус

Влітку 2020 року Лукашенко під час виступу вибачився за свій голос та заявив, що переніс ковід. Тоді ж він і повідомив солдатам, що «примудрився на ногах» упоратися з інфекцією.

Тим не менш, до його заяви на одній із нарад на руці правителя побачили катетер, запідозривши, що той таки зіткнувся з тяжкими наслідками інфекції. У кадри потрапив бинт, пов'язаний довкола зап'ястя диктатора.

11 січня Лукашенко осиплим голосом розповів про повторне зараження коронавірусом. Голос диктатора не повернувся до колишнього діапазону досі.

Читайте також:

Наступатимуть з усіх боків: у ГУР розповіли про плани росії взяти Україну «у кільце»

"Купол" над Україною. У ЗСУ розповіли, коли вийде «закрити» небо за допомогою ППО

Мріє повісити путіна: співачка Шер оригінально підтримала українців у Новий рік. Фото