Складові:

  • яловичина – 500 г
  • гарбуз – 400 г
  • цибуля-порей або цибуля – 150 г
  • часник - 2 зубчики
  • пиво – 400-500 мл.
  • оливкова або соняшникова рафінована олія для смаження
  • лавровий лист – 1 шт.
  • сіль, чорний мелений перець
  • зелень петрушки

М'ясо тушковане в пиві виходить дуже ніжне та соковите. Пиво можна брати будь-яке (темне/світле), головне щоб було якісне. Різниця в тому, що темне пиво порівняно зі світлим надасть страві більш вираженого хлібного присмаку і водночас більше відчуватиметься гіркуватість, що характерно для такого пива.

М'ясо помити, обсушити, очистити від плівок і нарізати довільними шматками.

Часник подрібнити ножем, цибулю-порей нарізати кружальцями.

У каструлі розігріти олію, викласти туди м'ясо і на великому вогні обсмажити його до рум'яної скоринки.

Додати цибулю-порей та часник, перемішати і на середньому вогні смажити 7-8 хвилин.

Потім вміст каструлі залити пивом, довести до кипіння, накрити кришкою і на малому вогні гасити 1,5-2 години.

Гарбуз очистити від шкірки та насіння, порізати невеликими кубиками зі стороною 1,5-2 см.

Читайте також:

Смачніше, ніж відварена: як приготувати гречку без варіння та плити