Скоро будуть свята, а значить багато господинь замість звичної курятини пробуватимуть готувати іншого птаха, у тому числі качку та індичку.

Є кілька секретів, які допоможуть з дієтичного філе індички приготувати смачну страву. І перш за все необхідно усвідомити думку, що ретельне миття м'яса ідюшки перед запіканням може бути небезпечним для здоров'я.

Детальніше про це інформує РБК-Україна.

Видання інформує, що в травному тракті сільськогосподарських птахів, у тому числі індички, може бути присутня бакретія Campylobacte, яка провокує розвиток гострого харчового гастроентериту. І саме через цю бактерію свійську птицю перед приготуванням мити не можна.

Вся справа в тому, що при миття м'яса бактерія може потрапити на кухонне приладдя, стільницю, одяг, руки за допомогою краплі води.

А сама бактерія провокує отруєння лише через кілька днів, а тому ви не одразу зможете зрозуміти, що все трапилося просто через неналежність правильної обробки м'яса.

Є кілька способів, які допоможуть мінімізувати ризики розповсюдження небезпечної бактерії:

  1. Зберігати м'ясо індички потрібно у герметичній ємності подалі від інших продуктів.
  2. Правильно розморожувати м'ясо.
  3. Добре та ретельно термічно обробляти філе або іншу частину індички (смажити, запікати, варити, тушкувати); при тривалому впливі температур бактерія легко вмирає.

Читайте також:

Ідеальна закуска: як приготувати запечену картоплю під соусом з огірків та оселедця. Рецепт

Рецепт українського блаженства: як приготувати найніжніший рулет із сала

Його готували напередодні Різдва: рецепт справжнього українського холодця