Публікації в The Economist це завжди великий успіх. А якщо центральною темою номера журналу стають термінові потреби України через російське настання, це подвійний успіх Офісу президента Зеленського. Ще б пак, настільки фундаментальних публікацій у західній пресі на тему "Що має Захід зробити для України" досі не було.

Так, в інтерв'ю The Economist Президент Володимир Зеленський заявив, що у президента РФ Володимира Путіна немає шансів виграти кровопролитну війну, яку той розв'язав проти України. При цьому Президент наголосив, що лише Путін може перевести війну на шлях дипломатії.

Володимир Зеленський переконаний, що Росія програє війну, і що швидше президент РФ Володимир Путін це визнає, то довше проживе і він, і його оточення.

"Чим швидше закінчиться війна – і якщо Росія визнає, що розпочинати війну було трагічною помилкою, – тим довше російський президент збереже своє життя та життя свого оточення", – заявив Зеленський.

При цьому глава української держави наголосив, що Україна має вийти на свої кордони 1991 року, адже інакше рано чи пізно агресор повернеться.

"Кінець уже зрозумілий. Чому я говорю "ми повинні йти до наших кордонів"? Тому що, якщо не вийдемо, він повернеться. Розумієте? Це головна історія. Ми не в НАТО. Які гарантії безпеки? Якщо він повернеться, вони нам знову допоможуть". зі зброєю? Чи справді це убезпечить нас від повномасштабного вторгнення? Ні», – пояснив президент.

Він зазначив, що весь світ демонструє не просто підтримку України, а дипломатично, економічно, санкціями, ізоляцією "показує, що за агресію треба платити – вийти на кордони і тоді платити".

"Якщо він зараз відійде на кордони 1991 року, тоді розпочнеться можливий шлях дипломатії. Ось хто може перевести війну з військового шляху на дипломатичний. Тільки він може це зробити", – сказав Володимир Зеленський.

Читайте також:

Бумеранг донесло вибуховою хвилею: у Росії звалився військовий гелікоптер з екіпажем

Окупанти змінюють промоклі штани: ЗСУ потужно розносить рашистів під Мелітополем. Розбігаються в різні боки

Так, як було раніше, більше не буде ніколи: відомий екстрасенс розповів, що станеться в Україні після перемоги