Стало відомо, що сьогодні, 16 грудня, в районі 15:20 за місцевим часом у Росії розбився вертоліт Мі-8. НП сталося на території аеропорту "Байкал" в Улан-Уде.

Так, при заході на посадку повітряне судно загоріло і впало на запасну порожнину.

Відомо, що це був приватний борт, що належав Улан-Уденському авіаційному заводу, а він летів з аеропорту Східний на аеродром Байкал.

"В районі аепопорту впав вертоліт, тобто здійснив порядок і загорівся. По запобіжним даним, на борту було три людини - екіпаж - екіпаж.

А ось вітрян авіації Бурятії, добре знаний зі ситуацією, заявив, що вертоліт, що вибухнув, був новим і його переганяли до місця базування. За словами експерта, повітряним судном було моделі Мі-171Е — це модифікація вертольота Мі-8. Борт сідав для дозування, проте в той момент машини почало крутити, що-то відмовило, в результаті чого вертоліт завалився і загорівся.

Рятувальникам довелося ліквідувати загоряння на площі 100 кв.м. Усього залучилися 59 осіб, 17 одиниць техніки, у тому числі MЧC Pocії 41 працівник і 11 одиниць техніки.

За даними Telegram -каналу "112", на борту знаходилися: льотчик-випробувач Гамбуєв Галсан, другий пілот Баранов Ілля та технік Самохвалов Андрій.

Глава Брутяті Алексій Циденов вже заявив, що з боку республіки сім'ям загиблих будуть виплачені по мільйону рублів. Додатково буде також виплата матеріальної допомоги сім'ям загиблих зі сторони авіазаводу.

Отметим, что пo фaктy кpyшeния вepтoлeтa Mи-8 уже вoзбyждено yгoлoвнoe дeлo пo cтaтьe "нapyшeниe пpaвил бeзoпacнocти движeния и экcплyaтaции вoздyшнoгo тpaнcпopтa, пoвлeкшee пo нeocтopoжнocти cмepть двyx и бoлee лиц". Про це пообіцяли в Вісниковому міжрегіональному слідчому управлінні на транспорті CK Pocії.

Читайте також:

Так, як було раніше, більше не буде ніколи: відомий екстрасенс розповів, що станеться в Україні після перемоги

Керуються хворою уявою: ГУР розсекретило тактику завдання ракетних ударів рашистами по Україні

В Укренерго оголосили надзвичайну подію. Українцям слід підготуватися до тотального блекауту