Українці живуть в очікуванні на побічні явища війни. То зі світлом біда, то із зв'язком, то з водою, то з опаленням. З одним тільки все зрозуміло і люди єдині на думці – перемога України неминуча, і вона наближається з кожним днем.

Однак, ймовірність блекаутів завжди висока. Та й у багатьох містах України з блекауту ніхто й не виходив, бо аварійні та віялові відключення електрики продовжуються. Власне, через це в Україні збільшили суму, яку можна зняти готівкою у банкоматі. У великих банках за один раз можна зняти 20-50 тис. грн. Також зняти готівку зі своєї картки можна на касі супермаркету. Докладніше про це інформує сайт Обозреватель.

На касі супермаркету можна зняти до 6 тис. грн. Від 500 до 6 тис. грн. видають на касах "АТБ-маркет", "Сільпо", "Фора", FOZZY, VARUS, NOVUS, ROSHEN, "Лоток", Thrash!, "Точка", "Сім23", EVA.

При цьому великі банки, насамперед ПриватБанк та Ощадбанк, збільшили ліміт на зняття коштів у банкоматах: ПриватБанк – 20 тис. грн, Ощадбанк – 50 тис. грн. Крім того, скасували будь-які комісії для платіжних карток інших банків на випадок, якщо люди зніматимуть гроші з карток інших банків у їхніх банкоматах.

Проте українцям не слід повністю обнулювати свої платіжні картки. Необхідно при собі мати готівку на тиждень, тому що більше тижня блекаут не триватиме (у найгіршому випадку).

Системні банки вже визначили перелік 760 чергових відділень у Києві та 275 – у населених пунктах 22 областей. Дізнатися, де знаходиться найближче відділення, можна на карті за посиланням.

Читайте також: