Інгредієнти:

  • сало свиняче свіже зі шкурою – пласти товщиною до 2 сантиметрів 1, кг
  • часник – 1 головка
  • кмин молоти – 2 чайні ложки без гірки
  • коріандр мелений – 2 чайні ложки без гірки
  • червоний перець гострий мелений за смаком
  • чорний перець, мелений за смаком
  • петрушка сушена мелена – 2 столові ложки
  • лавровий лист – 12 листочків.

Для приготування цього рулету підійде сало з бічних сторін свині. Головне, щоб сало було свіжим, бажано домашнім, з м'якою шкіркою, яка легко відстає від м'якоті.

Потім беремо сіль і натираємо їй сало з двох сторін. Солі повинно бути трохи більше, ніж ви зазвичай кладете на свинячі відбивні, приблизно по одній чайній ложки на кожен рулет. Тепер для того щоб сало вийшло ароматним скористаємося спеціями. Беремо 2 чайні ложки меленого кмину, 2 столові ложки меленої петрушки, 2 чайні ложки меленого коріандру по одній чайній ложки без гірки на кожен рулет і втираємо ці спеції в сало з двох сторін.

Потім 1 головку часнику відчищаємо від шкірки, зубчики розрізаємо ножем на 2 – 3 плоскі частини і рівномірно розкладаємо на пласти сала. Зверху кладемо 12 листочків лавра з 6 на кожен шматок сала і присипаємо за смаком двома видами мелених перців червоним і чорним.

Даємо пластів сала, трохи відстоятися в спеціях і солі, вистачить 10 хвилин, і звертаємо чистими руками рулет. Просто загніть один край сала і поверніть його в щільну трубочку руками від себе.

Читайте також:

Як вибрати смачне та якісне сало: фахівці розкрили хитрощі

Найкраще робити запаси: в Україні подорожчало сало. Скільки коштує кілограм

Маринуємо варене сало на зиму: врятує будь-якої миті, навіть якщо закриють магазини

Як приготувати ароматне варене сало?